Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe başkanı Ömer Akyıldız, partisinin basın toplantısında konuşarak özetle şu konulara değindi;

“ÖZKAYA’YI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

AKP iktidarı adalete ve hukuğa yaptığı müdahalelerle bizleri sindireceğini sanıyorsa, yanılıyor. Biz asla korkmuyoruz. AKP her geçen gün halkın üzerine geliyor. Ayrıca ‘keşke bu ülkede Kurtuluş Savaşını Yunan kazansaydı’ diyen Kadir Mısıroğlu’nu öven Afyon AKP Milletvekili Ali Özkaya’yı şiddetle kınıyoruz. Eğer onlar bu ülkede tarihi Kadir Mısıroğlu’ndan öğreniyorlarsa vah bu ülkenin haline! Gerçekten bunların düşüncelerini nereden aldığını, bu ülkeyi niye böyle yönettiklerini apaçık görüyoruz.

“HİÇBİR ZAMAN DAHA ÖNCEKİ YÖNETİMDE OLAN ARKADAŞLARIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMADIK”

Biz yönetime geleli yaklaşık 2 buçuk yıl oldu. Hiçbir zaman daha önceki yönetimde olan arkadaşlarımız üzerinden siyaset yapmadık. Biz Afyon’da daha iyi yapacağız diye göreve talip olduk. Yaptıklarımızı kısaca özetlemek istiyorum. Biz göreve geldiğimizde üye sayımız bin 786 idi. Biz göreve geldikten sonra 505 kişiyi üye yaptık. Bunların 415 tanesini kendimiz elden üye yaptık. 90 tanesi de internet üzerinden yapılan üyeliklerdir. Bunların yaklaşık olarak yarısı da kadın ve genç üyelerimiz. Biz göreve geldiğimizde 13 tane mahalle ve köyümüzde üye yoktu. 7 tane köy 6 tane mahallemizde üye yoktu. Şuanda 4 tane köyümüzde 1 tane mahallemizde üyemiz yok. Bunlardan 2 tanesinde de yakın zaman içerisinde üyemizi tamamlayacağız. Sizlere üye olmayan köyleri de söylemek istiyorum. Kaplanlı’da, Burhaniye’de, Saadet Köyünde ve Küçük Kalecik Köyünde üyemiz yok. Bir de Sülümenli Şeker mahallesinde üyemiz yok. Bizler göreve geldiğimiz zaman 2 tane beldemizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabelası çakılıydı. 10 tanesinde örgütümüz vardı. Bizler 8 beldemizde tabelamızı çaktık. 14 beldemizin tamamında örgütlenme çalışmasını gerçekleştirdik. Tabelalarımızın çakılı olduğu beldelerimizi de ben burada yine duyurmak istiyorum. Salar’da, Işıklar’da, Sülümenli’de, Gebeceler’de, Beyyazı’da, Çayırbağ’da, Fethibey’de ve Erkmen beldelerimizde örgüt binalarımıza tabelalarımızı çaktık arkadaşlar.

“MERKEZDE OYUMUZU EN AZ İKİYLE ÇARPACAĞIZ”

 Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en başarısız dönemini geçiriyor diyor ya birileri, biz buradan neler yaptığımızı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl iktidara geldiğini, il yönetimimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, milletvekilimize nasıl bütünlük içinde çalışıp iktidara geldiğimizi açıklamak istiyoruz. Elbette ki bunun verisi oydur. Seçimde bunu göreceğiz. Buradan da arkadaşlarımızla bunu hep söyledik, bugüne kadar CHP Afyon merkezde oransal olarak söylüyoruz bakın sayısal olarak değil, oransal olarak Afyon’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı en yüksek oyu almazsak ben CHP’nin hiçbir kademesinde göreve talip olmayacağım. Buradan da açıkça deklare ediyorum. Biz merkezde oyumuzu en az ikiyle çarpacağız. İl yönetimimizle ve il başkanımızla birlikte gerçekten bütünlük içerisinde çalışıyoruz. 132 mahallemizin 120 tanesine mahalle temsilcimizi atadık. Bunun dışında kadın temsilcilerimizi de atadık. 610 sandığın hepsinde de sandık başlarına arkadaşlarımızı atadık. Biz yarın seçim olacakmış gibi seçime hazırız.>>Afyon Postası'nın Haberi.