AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kocatepe Tv’de Gazeteci Sezer Küçükkurt’un konuğu oldu. Zafer Havaalanı hakkında konuşan Yurdunuseven, özetle şunları anlattı: 

ZAMANIN ŞARTLARINA GÖRE MECBUR KALINARAK YAPILDI

Zafer Havaalanı zamanın şartlarında mecbur kalınarak ortak olarak yapılan bir havaalanı. O dönemde Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması gündemdeydi. İsmail Özdilek albayımız ciddi çalışmalar yapmıştı. Gayret sarfettiler. Askeri vesayeti aşamadık. Dönemin şartlarında yapılan bir havaalanı. 

ESKİDEN BÖYLE BİR YATIRIM 3-4 YILDA ANCAK BİTERDİ

Bu konuyu muhalefet milletvekilleri meclise getiriyor. Zafer Havaalanı’na yılda şu kadar garanti ödemesi yapıyorsunuz deniliyor. Öncelikle şu bilinmeli. Burası 18 ayda faaliyete alınan bir yer. Devletin hantal yapısına bakarsak bu tip bir yatırım eskiden 3-4 yılda anca yapılırdı. Burası 32 ayda planlanmış 18 ayda faaliyete alınmış bir yer. 

50 MİLYON DEVLET KAR EDİYOR

Burada emsal bir havaalanına bakmak gerekiyor. Burada bu havaalanını devlet işletseydi ne kadar masraf edilecekti buna bakmak gerekiyor. Emsal havaalanı olarak Adıyaman Havaalanı’na bakabiliriz. Adıyaman Havaalanı 4 Milyon 900 bin euro yıllık masrafı var. Şimdi bu masrafı Zafer Havaalanı’nda firma karşılıyor biz ona garanti ödemesini yapıyoruz. Bu şartlar altında 2044 yılına kadar devletin kasasından 4 Milyon 900 bin euroyu sayarsak o yıla kadar devletin ödediği garanti ödemeyide sayarsak açık ve net olarak devlet buradan 50 küsür milyon euro kar ediyor. Hem hizmeti erken açtı. Hemde burada kar ediyor. Bunu burada söylememiz gerekiyor. Muhalefet bunu yanlış anlatıyor. Hesaplar ortada açık. Burası hizmete açık durumda.