Yurdunseven’in toplantıda söyledikleri şöyle: 

TERLİKLE ÇAMUR SAHAYA GİRİYORLAR

“Bu sektörün iş güvenliği alanında bilgim ve tecrübem olduğu kanaatindeyim. Hukukçuluktan aklıma gelen bir kaç bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. O kadar çok kazalarla karşılaşıyoruz ki iş güvenliği uzmanlarımızda bunu bilecektir. Terlikle çamur sahaya gireni mi ararsın, terlikle vinçe binen mi ararsınız, kademede yürürken aşağı düşen mi ararsınız, bunlar üzerinde çalışılması gereken konular. İş kazalarının yüzde 98’i önlenebilirdir. Her işçinin kendi kendinin iş güvenliği uzmanı olması kanaatindeyim. Bu eğitimlerde bu yüzden önemli”

YÜZDE 60-70 BU SEKTÖRDEN

“2019 verilerine 1149 ölümlü kaza meydana gelmiş. Bunların içinde maden sahası yüzde 41 civarında. Ondan sonra inşaat sektörü geliyor. İş kazalarının yüzde 60-70’i bu sektörlerden kaynaklanan kazalar. Bu eğitimlerin bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum. Afyon bu kapsamda mermerin başkenti. En önemli ihraç ürünümüz mermer. Bu alanda verilecek  eğitimler çok önemli”

SU FAKİRİYİZ

Yeşil bina konusuda çok önemli. Artık su fakiri bir ülkeyiz. Burada yağmur suyunun biriktirilmesi konusu çok önemli. Başkanımızın nezdinde odamızı tebrik ediyoruz.