AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Ali Özkaya, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği 2 günlük programı değerlendirdi.

AYAZİNİ KÖYÜ

Milletvekili Özkaya,  Afyonkarahisar’ın turizm alanında daha fazla tanınmasını sağlayacak olan Ayazin’de gerçekleştirdiği programa değinerek, “Valimiz Gökmen Çiçek Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven beyler ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’inde katıldığı bir program ile güne merhaba dedik. Ayazin de yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılacak olanları değerlendirdik. Halkımız ile bir araya geldik, vatandaşlarımızın buradaki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti görmek bizleri ziyadesi ile memnun etti. İnşallah çalışmalar tamamlandığında, Afyonkarahisar Ayazini ile daha fazla tanınmış olacak. Dünyanın dört bir yanında insanlar aynı Kapadokya’ya olduğu gibi buraya ziyarete gelecekler. Bu da Afyonkarahisar’ın ekonomisinin güçlenmesi, halkımızın refahının artması demek” dedi. Milletvekili Özkaya, çalışmalar ile alakalı emeği geçenlere teşekkür etti. 

AFYON SANAYİ MERKEZİ ŞEHİR OLACAK

Afyonkarahisar’da Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda Afyonkarahisarlı iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısı ile alakalı da açıklama yapan Özkaya, toplantının Afyonkarahisar’ın geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Milletvekili Özkaya, “Valimiz, Milletvekilleimiz, Belediye Başkanımız ve Afyonkarahisar’ımızın önde gelen iş adamlarının katıldığı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Afyonkarahisar’ın mevcut Organize Sanayi Bölgeleri ve yeni Organize Sanayi Bölgeleri üzerine çok önemli konuları görüştük. Afyonkarahisar’ın sanayi alanındaki yatırımlarını, sorunları ve iş adamlarımızın taleplerini dinledik. İnşallah Afyonkarahisar’ın sanayi merkezi bir şehir olması için tüm Afyonkarahisar ile beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

MANDACILIKTA ESKİ GÜNLRE DÖNECEĞİZ

Milletvekili Özkaya, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’inde katıldığı, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, Tarım ve Orman Afyonkarahisar İl Müdürü  İbrahim Acar, Veteriner Fakültesi Dekanı Turan Civelek, Afyonkarahisar Manda Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Kelem ve bazı öğretim görevlilerinin katıldığı bir toplantı yaptıklarını belirtti. Toplantıda Afyonkarahisar’ın hayvancılık alanında ki sorunlarının ve bu konuda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiğini belirten Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar’ın özellikle manda üretimi alanında eski günlerine kavuşması için çalışıyoruz. Çok verimli bir toplantı yaptık. Afyonkarahisarlı üreticilerimiz için neler yapılabilir onu konuştuk. İnşallah bu alandaki sorunları en aza indirmek için ilgili Bakanlarımız ile görüşmelerimizi yapacağız” dedi. Toplantı sonrasında heyet halinde AKÜ Hayvan Hastanesi inşaatı ile Manda Üretim Merkezini inceleyen Özkaya, “Bu tesislerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizde Üniversitemiz için üzerimize düşeni yaparak, bu eserlere sahip çıkacağız” dedi.

ESNAFIMIZ BİZLER İÇİN KIYMETLİ

Afyonkarahisar yoğurtçular çarşısı ve müze bölgesinde Milletvekili Yurdunuseven, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve teşkilat mensupları ile esnaf ziyareti gerçekleştiren Özkaya, esnaflarla uzun süre sohbet etti. “Her fırsatta esnaflarımızı ziyaret ederek, onların istek ve taleplerini dinliyoruz. Sorunlarının çözümü için gayret sarf ediyoruz. Esnafımız bizler için çok kıymetlidir” diye konuşan Özkaya, esnaflara bereketli ve hayırlı işler dileyerek esnaf ziyaretlerini sonlandırdı.

EKONOMİYE CAN KATAN HERKESİN YANINDAYIZ

Ziyaretlerle ilgili Yurdunuseven; "Eğitime olan katkısı kadar üretime de katkı sağlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde şehrimiz için çok önemli olan hayvancılık ve üretim konularında istişarelerde bulunduk. Başta Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek manda yetiştiriciliğine yeni bir bakış açısı kazandıran Modern Mandacılık Tesisleri'miz, şehrimize has manda kaymağı başta olmak üzere bu alanda üretime destek sağlıyor. Şehrimizde sadece hizmet sektöründe değil üretim sektöründe de büyük adımlar atıyoruz. Hangi alanda olursa olsun şehrimizde ekonomiye can katan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Şehrimizin bel kemiği esnafımızla her fırsatta bir araya gelmeye taleplerine sorunlarına anında çözüm üretmek için de gayretli çalışmalarımız sürüyor. Bu anlamda yine her fırsatta Afyonkarahisar'da ve ilçelerinde sürekli esnafımızla hemhal olma gayreti içerisindeyiz.Pandemi sürecinden etkilenen işçi ve iş verenlerimizinde sürecin en başından itibaren sürekli takibini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Prim borçlarının ertelenmesi, bağkur ve SSK borcu olan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam etmesi gibi konularda devletimiz ve bizler elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.Bu noktada yine Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz ile irtibatımız kesintisiz sürüyor.  Pandemi sürecinde tüm dünya ülkelerinde ekonomik daralmalar yaşanırken ülkemiz ekonomisi büyümesini sürdürdü. Bu doğrultuda kamuda ve taşeronda istihdamı artırmayı sürdürdük. Üzerine büyük iş düşen Türkiye İşçi Kurumu gerek Afyonkarahisar'ımızda gerekse ülkemiz genelinde gerekeni yapmıştır. Kurumlarımızın işleyişinde sürekli yenilikçi bir yol izleyerek gerekeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Özkaya ve Yurdunuseven ; Afyonkarahisar’ın Tanıtımına Büyük Önem Veriyoruz

Ziyaretlerini TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen bir programla sonlandıran ikili, “Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük önem veriyoruz” dedi. Afyonkarahisar’da özel bir otelde TÜRSAB Başkanının ağırlandığı Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel ve çok sayıda turizm temsilcisinin katıldığı programda Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelinin artırılması üzerine toplantılar ve tanıtımlar gerçkleştirildi. Özkaya ve Yurdunuseven ortak olarak yaptıkları açıklamalarda , “Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sunacak tüm paydaşlarla bir aradayız. Bu bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah Afyonkarahisar’ın turizm alanında önemli bir noktaya gelmesini sağlayacağız” dedi.