AK Partili Yurdunuseven, Afyon Postası’ndan Nail Azbay'ı arayarak, siyasi partilerden gelen kendisine yönelik eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi:

BEN BUNLARI KONUŞACAĞIM BAŞKA NE KONUŞACAĞIM

Ben Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Kurulu Alt Komisyonu Başkanıyım. Dolayısıyla konuşmam cezaevleri ile ilgili Tabi bunları anlatacağım. Başka ne konuşacağım? Birincisi ben bütçe konuşması yapıyorum. İkincisi ben diyorum ki Avrupa Birliği standartlarında cezaevi açtık diyorum. Cümlemin devamında diyorumki, niteliği uygun olmayan, insan onuruna yakışmayan 375 cezaevinide kapattık diyorum. Geçmişte 2002’den önceki cezaevlerini görmek istiyorsanız Ulucanlar Cezaevini ziyaret edin diyorum. İnsan onuruna uygun cezaevleri yaptığımızı anlatıyoruz. 

BU İNSANLAR SOKAKTA MI GEZSEYDİ?

Cezaevlerini yapmasaydık bu insanlar, suçlular sokaklarda mı gezseydi? Bu seferde neden cezaevi yapmıyorsunuz diyeceklerdi. Suç işleyenin bir cezası var, bunlarıda insan onuruna uygun bir şekilde buralarda cezalarını çekmelerini bekliyoruz. Mal bulmuş mağribi derler ya, akıllarınca tenkit edecek bir şey bulmuşlar. 

CUMHURBAŞKANIMIZ HER AÇILIŞTA 50-100 FABRİKANIN AÇILIŞINI YAPIYOR

Cumhurbaşkanımız geçen gün Siirt’te Türkiye’nin çinko ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayacak fabrikalar açtı. Bende programdaydım. Cumhurbaşkanımız her açılışında en az 50-100 fabrikanın toptan açılışını yapıyor. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Beni tenkit edeceklerine, daha dün statlar dolusu “Biji apo” PKK marşı söyleyenlere keşke bir şey söyleseler. Ben bunu isterdim. Bizim ne yaptıklarımız ortada. Fabrikada açıyoruz. İş yeride açıyoruz. 

TÜRKİYE’NİN TEMEL KİLİT TAŞI AK PARTİ'DİR

Şunu söyleyim, bir kurum kapatıldığında o ilçe halkının bize olan serzenişinide biliyoruz. Buraları neden kapatıyorsunuz diyorlar. Esnaf sebze meyve veriyordu diyorlar. Böyle tepkilerde alıyoruz. Kötü nitelikli yerleri kapattık. Mal bulmuş mağribi gibi tenkit yapmaya çalışıyorlar. Asıl büyük tabloyu göremiyorlar. Büyük tablo büyük Türkiye. 2023 hedeflemiş, 2053’ü hedeflemiş bir Türkiye. Bunları göremiyorlar. Küçük küçük şeylerle bizi tenkit etmeye çalışıyorlar. Bunlar statlar dolusu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı laf etselerdi? Hiç birinde bir şey yok.  Türkiye’nin dirliği birliği bütünlüğü temel taşı kilit taşı AK Parti’dir.