Yurdunuseven, şunları söyledi: 

CİĞERİMİZ DAĞLANDI

"Hepimizi derinden üzen ve tüm milletimizin ciğerini dağlayan yangın felaketlerini yaşayan Muğla ilimizde, koordinasyon çalışmalarına herkes gibi bizde katkıda bulunduk. Bölgede canla başla gece gündüz çalışan bakanlarımız ve her bölgeden gelen milletvekillerimiz ile benzersiz bir çalışma yürütülüyor. Tam anlamıyla ülkemizin kalbi buradaki vatandaşlarımızla birlikte atıyor diyebiliriz. Bu birlik ve beraberliği görmek bizi ayrıca duygulandırdı.

DERİNDEN ÜZÜLDÜK

Hepimizi derinden üzen ve yaralayan bu olaylar silsilesinden kendine pay çıkarmak isteyen, provakasyon yaparak milletimizi birbirine düşürmek ve devletimize düşman etmek isteyenlere rağmen milletimizle et ile tırnak gibi bu zorluklarından da üstesinden geldik elhamdülillah. Her zorlukta olduğu gibi bizlere yine inanarak büyük teveccüh gösteren Aziz Milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

DİNARLI HAKAN TUTUŞ’A ZİYARET

Sıtkı Kocaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın esnasında yaralanan vatandaşlarıda ziyaret eden Yurdunuseven; "Yangın çalışmalarında tam anlamıyla bir gönüllük yarışı var. Burada bir yandan maalesef ki acı görüntüler varken bir yandan milletimizin darlıkta nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu görüyoruz. Çalışmalarda yaralanan Dinarlı hemşerimiz Hakan Tutuş ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim acil şifalar versin inşallah.

COĞRAFİ VE HAVA KOŞULLARI YANGINI KÖRÜKLEDİ

Devletimiz yangın felaketlerinin ilk anından itibaren tüm kurumlarıyla tabiri caizse bölgede tam bir seferberlik ilan ederek gerekeni yapmıştır. Ancak bölgenin coğrafi şartları ve hava koşulları maalesef yangını körüklemiş ve daha fazla zaiyata sebep olmuştur. Neticede devletimiz yine zarar gören tüm vatandaşlarının yanında sonuna kadar olacaktır. Daha önce Bingöl, Malatya, Elazığ, Van ve İzmir'de nasıl yıkılan evleri yeniden yapıldıysa yangın bölgesinde de zarara uğrayan tüm vatandaşlarımızın da yanında olacak gerekeni yapacaktır. Yanan ormanlarımız, ülkemizin ciğerleri için Tarım ve Orman Bakanlığımız ve tüm kurumlarımız el ele yeniden yeşertme çalışmalarına hız kazandıracaktır. Sadece ormanlarımızı değil ümitlerimizi de yeniden yeşerteceğiz. Bu vesileyle burada kahramanca çalışan tüm kurum personellerimize, gönüllülerimize ve devletimize inancını her daim sürdüren aziz milletimize bir kez daha teşekkür ediyor yangın felaketi esnasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.