Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ve Kızılay Afyon Şubesi iş birliğiyle, yurtdışından getirilen engelli bireyler için akülü araç dağıtım töreni yapıldı. Törende 84 araç engelli bireylere dağıtıldı. 

İl Genel Meclisi yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, yurt dışında yaşayan ve akülü araçların temininde rol oynayan bir vatandaşla telefon üzerinden konuşurken, ‘İnanın sizin 10 Euronuz, 10 Milyardan daha kıymetli bizim için’ dedi. 

“GÖZLERİNİN İÇİNDEKİ IŞILTIYI GÖRMEKTEN MUTLU OLDUK”

Milletvekili Veysel Eroğlu, “Araç alan kardeşlerimizi ziyaret ettiğimiz zaman onların gözlerinin içindeki ışıltıyı görmekten çok mutlu olduk. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Belçika, Hollanda, Fransa ve Türkiye’deki kardeşlerimizi kutluyorum. Emeği geçen İl Özel İdaremiz ve Kızılay bu işi hep beraber başarmışlar. Az önce bir kardeşimizin kızının söylediği beni çok duygulandırdı. ‘Artık uyuyamıyorum, araç gelecek ve ben kimsenin yardımı olmadan çarşıya, pazara gidebileceğim’ diyor. Böyle bir mutluluğu kazandırdığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE, ENGELSİZ BİR HAYAT, ENGELSİZ BİR ÖMÜR”

Eroğlu, “Hükümetimiz ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın sloganı şuydu; ‘Engelli kardeşlerimize, engelsiz bir hayat, engelsiz bir ömür.’ Bunun için hükümetimiz gece gündüz çalışıyor. Engellilerle ilgili her kurum için belirli bir istihdam mecburiyeti getirildi. Yani onları evlere hapsetmekten kurtardık. Artık her yerde bu kardeşlerimizi kamu kurumlarında, fabrikalarda, özel sektörde görebiliyoruz. Artık çarşıya pazara rahatça çıkıyorlar. Yolları yaparken ona göre yapıyoruz. Bugüne kadar çok şey yaptık ama engelli kardeşlerimiz için daha yapılacak çok şey var” dedi. >>Afyon Postası’nın Haberi.