Veysel Eroğlu’nun açıklaması şöyle: 

KÜRESEL ISINMADAN EN ÇOK BU BÖLGELER ETKİLENECEK

Küresel ısınma ve iklim değişikliği son yıllarda etkisini daha da hissettirmektedir. Ülkemiz iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden biri olup, bölgesel olarak da Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz en fazla etkilenecek bölgelerdir.

TBMM’DE KOMİSYON KURULDU

İklim değişikliği ile birlikte kuraklık, aşırı ve ani yağışlar, orman yangınları gibi hadiseler artmaktadır. İklim değişikliğinin etkilerinin araştırılması, alınacak tedbirler ve adaptasyon çalışmalarının belirlenmesi için 2021 yılı Mart ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinde, İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu kurulmuştur. Komisyona, 4 ay boyunca konuyla alakalı 82 uzman bilgi sunmuştur. Detaylı rapor hazırlık çalışmaları devam etmekte olup, 2021 yılı Ekim ayında Meclis Genel Kuruluna sunulacaktır.

ORMAN YANGINLARI KONUSU

Maalesef iklim değişikliği ile birlikte sıcaklıklarda artışlar olmaktadır. Bu da çıkan orman yangınlarının sayısını arttırmaktadır. 2021 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında da çok sayıda büyük orman yangını vuku bulmuştur.182 yıllık köklü bir kurum olan Orman Genel Müdürlüğü, bu yangınlarla cansiperane mücadele etmiştir. Bütün orman teşkilatımıza, orman yangınlarına karşı verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca AFAD, askeri birlikler, emniyet birimleri ve pek çok kamu kurum ve kuruluşları da orman yangınlarının söndürülmesinde görev almıştır. Orman yangınlarına karşı mücadele veren bütün kurumları ve sivil vatandaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. 

ŞEHİTLERİMİZ OLDU

Maalesef geçmişte ve 2021 yılında orman yangınlarıyla mücadele ederken şehit olan arkadaşlarımız oldu. Yangınlarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

BİR METREKARE DAHİ BAŞKA MAKSATLA KULLANILMADI

Ormanları korumak ve geliştirmek herkesin ortak mes’uliyetidir. Anayasa’mızın 169. Maddesine göre yanan orman alanları başka bir maksatla kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır. AK Parti Hükümetleri döneminde yanan orman alanlarının bir m2'si dahi başka bir maksatla kullanılmamış ve tekrar ağaçlandırılmıştır