CHP Afyonkarahisar Milletvekili bugün TBMM Genel Kurul’unda yapmış olduğu konuşmada Şuhut Keşkek Evi hakkında konuşmuştu. 

Milletvekili Köksal, Şuhut Keşkek Evi için eski parayla 12 trilyon yeni parayla 12 milyon TL harcandığını iddia etmişti.

AK Partili Vesel Eroğlu Köksal'a şöyle yanıt verdi: 

"Burası, çok maksatlı bir keşkek evi, gerçekten çok küçük bir maliyete mal oldu.

Evvela şunu ifade edeyim: Şuhut keşkeği hakikaten bütün Türkiye’ce meşhur bir keşkektir; coğrafi işareti vardır, hatta Evliya Çelebi’nin “Seyahatname ”sinde methedilmiştir.

Bu bina, 2 katlı bir bina ve 626 metrekare kapalı alana sahip bir binadır.

Bunun 4 tane büyük maksadı vardır: 

Birincisi: Orada Büyük Taarruz Karargâhı, Atatürk Evi var, oraya gelen insanlara hizmet ediyor çünkü bizim ninelerimiz bundan tam doksan dokuz yıl önce kahraman askerlerimize orada keşkek ikram etmiş. Ayrıca biz orada harap vaziyetteki Büyük Taarruz Karargâhı’nı muhteşem bir tesis hâline getirdik. 

İkincisi: Keşkek evi aynı zamanda, mezarlığa ve şehitliğe yakın, taziye için kullanılacak.

Üçüncüsü: Biz Şuhut’ta kadın kültürevleri ve kadın kooperatifleri kurduk, bu tesisler ile ilçemizdeki kadın istihdamını arttırıyoruz.

Dördüncüsü de: Şuhut, hayvancılık ve ziraatla meşgul oluyor. Özellikle, orada mamullerini tanıtma imkânı, ekonomik bir destek sağlıyoruz, bu maksatla yapıldı"