AK Parti Afyokarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Başkan Uluçay ile birlikte toplantıya AK Parti milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan da katıldı.  

Şekerin dahil olduğu sektörlerde şeker tedariki

Başkan Uluçay milletvekilleri ile birlikte sahada hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Uluçay, şeker üretimi konusunda önemli bir konumda olan Afyonkarahisar’da şekerin dahil olduğu sektörlerde şeker hammaddesi tedariki konusunda yaşadıkları sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşanan sorunu Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti. Pakdemirli de konunun takipçisi olacağını ifade etti. 

Gübre kullanımının düşmesi dolayısıyla talepte bulundu

Öte yandan Başkan Uluçay gübre fiyatları dolayısıyla kullanımının azalmasını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Uluçay, ‘Üreticilerimiz gübre kullanımını yüzde 40 azaltmıştır. Bu minvalde bunun neticesi de rekolteye yansıyacağı için Şubat - Mart aylarındaki ikinci gübre atımında üreticilerimizin bir destek beklediklerini, verilecek desteğin rekolteye yansıyacağını ifade etmek isterim’ dedi.