AFYON’A 307 MİLYON LİRALIK DESTEK

“Covid 19 ile mücadele de sosyal destek programı kapsamında şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza 307 milyon 83 bin 129 TL. destek sağlandı” diyen Uluçay açıklamasında, “Bu destek içerisinde kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği, biz bize yeteriz Türkiyem ve sosyal destek programı ödemeleri yer alıyor. Aziz vatanımızın dört bir yanını mamur eden, insanı yaşat ki devlet yaşasın şuuru ile milletimiz için Cumhurbaşkanımız, milletvekillerimiz ve teşkilatımız olarak bir an olsun çalışmaktan geri durmuyor, nerede bir ihtiyaç var ise gidermek adına çaba sarfediyoruz. Gerek sağlık gerekse maddi destek anlamında hükümetimiz, partimiz ve belediyemiz her zaman halkımıza destek olmaktadır ve destek olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

GÜREŞÇİ KIZLARA TEBRİK

Uluçay, “Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde kurulan güreş takımının minik kızları, Türkiye çapında imza attıkları başarılar ile dikkati çekiyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti; 

  • Taşoluk Belediye Spor Kulübü; Küçük yıldız kadınlarda takım halinde 85 puanla Türkiye şampiyonu oldu (41 il katılım sağladı)
  • 43 KG Edanur Ersoy -Büyük Yıldız Kadınlarda Türkiye 1.si (Avrupa ve dünya şampiyonasına katılacak)
  • 33 KG Fatma Yılmaz -Küçük Yıldız Kadınlarda Türkiye 1.si (Avrupa ve Balkan şampiyonasına katılacak)
  • 39 KG Hava Konca -Küçük Yıldız Kadınlarda Türkiye 1.si (Avrupa ve Balkan şampiyonasına katılacak)
  • 36 KG Yağmur Karabacak -Küçük Yıldız Kadınlarda Türkiye 1.si (Avrupa ve Balkan şampiyonasına katılacak)
  • Güreşçi kızlarımızın hocaları Yakup Yağcı’yı ve kızlarımızın her birini ayrı ayrı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. 

DP LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL’A YANIT

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın AK Parti ile ilgili sözleri de Uluçay’ın gündemindeydi. Uluçay, “Aziz milletimizin desteği ile 19 yıldır iktidar olan AK Parti gayet sağlıklı ve ilk günkü aşkla ve üye sayısını her geçen gün artırarak yoluna devam etmektedir.  Ancak bu günlerde DP genel başkanı hemşehrimiz tarafından yakışık almayan açıklamalar yapılmaktadır.  Yaklaşık 40 yıllık partinin genel başkanı olarak partisinin üye sayısı 500 bini bile bulmazken, 20 yıl önce kurulan AK Parti’nin bu yıl üye sayısı 11 milyonun üzerindedir ve her geçen gün artmaktadır. En son genel seçimde genel başkanı olduğu partisinden aday olmak yerine Afyonkarahisarlı hemşehrileri olan demokrat partili seçmenlerine güvenmeyerek, hem başında bulunduğu partiye, hem de demokrat partisini destekleyen seçmenlerine saygısızlık edip millet ittifakına dahil olarak seçime gitmek durumunda kalmıştır. Bununla birlikte Demokrat Parti  Genel Başkanı olanlar doğup büyüdükleri şehirlerinde 18 ilçe, 59 belediyede acaba kaç kişiyi aday gösterebilmiştir? Biz Ak parti olarak her zaman milletine güvenen ve milletinden başka hiçbir şeyden medet beklemeyen bir partiyiz. Bu anlayışla her geçen gün yenilenmeye ve güçlenmeye milletimiz sayesinde devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

PATATESTE DAĞITIRIZ, TABLETTE DAĞITIRIZ

AK Parti hükümetinin üreticilerin elindeki patates ve soğanı satın alarak vatandaşlara dağıtmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutarsız olduğunu kaydeden Uluçay konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Hükümetimizin patates, soğan ve çeltik üreticilerinin elinde kalan ürünlerini alma girişiminin ardından CHP Afyonkarahisar milletvekili ‘patates ve soğan üreticisinin elindeki malı devletin almasını biz sağladık’ diye sayın cumhurbaşkanımızın talimatını gölgelemeye ve sahiplenmeye çalışıyor. CHP genel başkanı daha önce “Çiftçinin elinde kalan patatesi soğanı elinden alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttınız da bir şey mi dedik” derken vatandaşlarımıza patates ve soğan dağıtılmaya başlanınca "Vatandaşa soğan-patates dağıtıyor şimdi. Şu akla, şu mantığa bakın” diyor. Bugün bu partinin Şişli Belediyesi vatandaşlara patates ve soğan dağıtıyor. Dünya üzerinde kendi kendilerine muhalefet eden tek siyasi parti CHP’dir. CHP genel başkanı maalesef bu sözleri ile patates ve soğan üreticisini küçümseyip ürünlerin elinde kalması beklediğini meşrulaştırmıştır. Atalarımızın dediği gibi ‘Bağa bak üzüm olsun yemeye yüzün olsun.’ Bu açıklamalar ile bu zihniyet aynı zamanda aziz milletimizin ezilmesini seyretmeyi arzuladığını da göstermiş oluyor. Biz ihtiyaç ne varsa halkımızın yanında yer alarak gereken desteği her zaman verdik, vermeye devam edeceğiz. Okullarımızda öğrencilerimize nasıl tablet dağıttıysak, bugün de üreticilerimizin yanında yer almak ve ihtiyacı olanlara o ürünleri ulaştırmak da bizim görevimizdir. Ekmeği karneye, hastaları hastaneye mahkum edenler bizi hiçbir zaman anlayamayacaktır. Ben buradan seçimlerde destek alamadığı çiftçilerimizi küçümseyen, aziz milletimizi küçük gören bu zihniyeti hem çiftçilerimiz hem de aziz milletimiz adına kınıyorum. 

ALİ ÖZKAYA TEST YAPTIRDIKTAN SONRA PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Uluçay, “Milletvekilimiz Ali Özkaya 12 Nisan Pazartesi günü Afyonkarahisar ziyaretleri yaparken covid testi pozitif olduğu halde ziyaretlere devam ettiği ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyorum. Milletvekilimiz covid testi yaptırdıktan sonra resmi programları olmasına rağmen programlarını iptal etmiştir ve sonucu çıkana kadar karantinada durmuştur. Şu an tedavisi evde devam etmektedir” dedi.  

BAŞKANIMIZ MAHALLE MAHALLE DOLAŞIYOR

Afyonkarahisar belediyesinin hizmetlerine de değinen Uluçay “2019 Mart seçimleri ile birlikte Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevine gelen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek 2 yılı aşkın süredir mahalle mahalle ziyaret ederek çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle salgın sürecinde hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza gerek tıbbi koruyucu ekipman, gerek kira, gerek ise gıda ve parasal destek veren belediyemiz projelerini de aralıksız hazırlayıp faaliyete geçiriyor” dedi. Uluçay konuşmasına şöyle devam etti; Belediyemizin projelerinden bazıları şöyle; 

  1. Karayolların kavşağı alt geçidi ihale edildi. 
  2. TOKİ millet bahçesi ihalesi bitti, yer teslimi için bekleniyor. 
  3. Zafer Meydanı Şehir Kütüphanesi ihale sürecinde. 
  4. Mekanik otopark için mevcut bina yıkım ihalesi gerçekleşti. 
  5. Garnizon millet bahçesi yapımına belediyemiz kendi ekipleri ile yakın zamanda başlıyor.
  6. Devlet hastanesi üst geçidi ve Gastro Terapi Merkezi ihale edildi. 
  7. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından tahsisi alınan Saadet köyü yukarısında (Ömer-Gecek karşısı)400 bin m2 lik orman alanına bölgesel karavana kamp merkezi ve koşu parkuru yapılıyor.
  8. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımlar günlük devam ediyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve gıda paketleri dağıtılıyor. 

AFRAY İPTAL EDİLMEDİ

“Son zamanlarda belediyemizin AFRAY projesinin yapılmayacağı algısı yayılmaya çalışılıyor” diyen Uluçay konuşmasında, “Belediye başkanımızın seçim döneminde söz verdiği Park Afyon-Afyon Kocatepe Üniversitesi - Hızlı Tren bağlantısı projesi 2021 yatırım programına alınmış ve iptal edilmesi söz konusu değildir. Yolcular hızlı trenle Saraydüzü mevkii ne gelecek oradan AFRAY ile Park Afyona kadar gelecektir. Yapılacak ilave kısımlarda ise esas olan halkımızın talebidir. Gerekli ise ve milletin parası ziyan olmayacaksa hiçbir şeyi yapmaktan kaçınmayız. Göreve geldiğinden beri hep halk arasında olan ve halkın talebi neyse benim projem o dur diyen Belediye başkamızın sözlerinin çarpıtılmasını kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.