AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’a “elektrik faturanız ne kadar geldi?” Sorusu yöneltildi. Uluçay bu soruya karşı rakam vermeyerek, "Ben hesaplamamı yapmıştım bu yüzden sıkıntıya girmedik” dedi. 

İŞLETMELER ARAŞTIRACAK, ALTERNATİF ÜRETECEK

Uluçay, sözlerine şöyle devam etti: “Artışlardan etkilenmemek mümkün değil. Elektrik faturası hiç değişmedi demek zaten yanıltıcı olur. Bunu böyle diye oturup bir şey beklemek doğru değil. Zaten bu hiçbir ticari mantığa da uymaz. Bununla ilgili alternatif çözümler üretmek lazım. Bazı ikame enerji üretimiyle alakalı bir şeyler bulmak lazım. Detaylar çok konuşulur. Ticarethaneler bu konuda araştıracak. Yeni gelişmelere ayak uydurmaları lazım.” 

ENERJİ DÜNYADA SIKINTI

Devletin güneş enerji panellerine destek verdiğini kaydeden Uluçay: “Devletimiz son 2-3 yıldır güneş enerji panellerine ciddi destekler veriyor. Bununla ilgili biz de biliyorsunuz hem Karaaslan’da hem İhsaniye tarafında hem Emirdağ ve Dazkırı'da bunlarla ilgili trafo merkezleri yatırımları için söz aldık. Geçtiğimiz hafta da bakan yardımcımız gelmişti. Niyetimiz derdimiz, güneş paneli yapmak isteyenlere yeterli kota bulunsun. Tabi enerji sadece ülkemizde değil dünya genelinde bir sıkıntı haline geldi. Üretim anlamında da her geçen gün farklı boyutlara gidecek. Dolayısıyla artık elektrikli araçlara yöneliyoruz. Afyonkarahisar’da bazı dinlenme tesislerinde ve bazı alışveriş merkezlerinde sarj istasyonları da artıyor.” şeklinde konuştu.