AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti milletvekili İbrahim Yurdunuseven Sultandağı ve Çay ilçelerinde Daraltımış Danışma Meclis toplantılarına katıldı. İki ilçede de esnafları ziyaret eden Uluçay ve Yurdunuseven esnaf ve vatandaşlara yeni ekonomi modelini anlattı. Sultandağı’nda kapalı pazar yeri ve pazar yeri üzerine kurulu GES’i inceleyen heyet daha sonra Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’ı yeni belediye binasında ziyaret etti. Heyet burada Başkan Aldırmaz’dan brifing aldı. Heyet daha sonra Yakasenek köyüne giderek kahvehanelerde vatandaşlarla buluştu. 

“Bu modeli vatandaşın ayağına giderek bir bir anlattık”

Burada bir konuşma yapan Başkan Uluçay “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere bize has, ülkemiz koşullarına uygun bir modelimiz var. Bizim üzerimize düşen de bu modeli vatandaşlarımıza anlatarak ne yaptığımızı ifade etmektir. Kapı kapı, sokak sokak dolaşarak Türkiye’nin yeni ekonomi modelini anlatıyoruz. Bu modelde yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme var. Yeni Türkiye’nin ekonomi modelinin faydaları nedir, neler kazandıracak bunları anlatıyoruz. Bugün Çay ve Sultandağı ilçelerini ziyaret ettik. Bu modeli vatandaşlarımızın ayağına giderek bir bir anlattık” dedi.  

“Kurdaki artık yüzünden kimsenin parası erimeyecek”

Uluçay “Bu modelde kimse parasını dolarda tutmasına gerek kalmayacak. Türk lirasını mevduat hesabından tuttuğu takdirde paramızın değerini devletimiz koruyacak. Kurda ne kadar artış olursa olsun, bu artış kişinin hesabına yatırılacak. Kaldı ki ülkemizde döviz kıtlığı değil döviz bolluğu var. Yeter ki, milletimiz devletine güvenini sürdürsün. Sözde ekonomistler ne diyordu; Efendim doların düşmesi için faizin artırılması gerekir. Bununla birlikte ana muhalefet partileri ne diyordu; Doların düşmesi için erken seçim olmalı. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest bırakılmazsa dolar düşmez diyenler de vardı. Demek ki neymiş? Doların düşmesi için Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest kalmasına gerek yokmuş” ifadelerine yer verdi.

“Bu muhalefetin aklıyla yola çıkmayın, yolda kalırsınız”

“Hallerine bakınca insan gerçekten üzülüyor” diyen Uluçay şöyle konuştu; Doların düşmesi muhalefeti bu kadar bozabilir mi? Demek ki, bütün umutlarını Türkiye'nin çökmesine bağlayan bir muhalefet grubuyla karşı karşıyayız. Ülke batarsa kendilerinin çıkacağını hesap ediyorlar. Dolar düştü muhalefet çöktü, depresyona girdi. Ellerindeki tek kozu da kaybettiler. Türk lirası kazanırken, 10 seçim kaybeden malum zatın başında bulunduğu muhalefet yine kaybetti. Olan da bunların aklıyla hareket edip varını yoğunu dolara yatıranlara oldu. Bu muhalefet zaten ayakları yere basan bir muhalefet olsaydı 19 yıldır seçim kazanırdı. Bu partilere oy veren aziz milletimize tavsiyem, bunların aklıyla yola çıkmayın, yolda kalırsınız. 

“Yükümüz ağır, yolumuz uzun”

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “AK sevdamız ile millete hizmet şiarıyla yola çıktığımız günden beri eser ve hizmet siyasetini benimseyerek milletimizle iç içe olmaya talepleri bizzat kendilerinden dinlemeye ve istişareler yapmaya devam ediyoruz. Bu millet bizim milletimiz, Afyonkarahisar bizim şehrimiz ve bu ülke bizim ülkemiz. Bizler bugüne kadar her haneye ulaşıp her hanenin talebini dinlemek ve doğabilecek sorunlara anında refleks gösterebilmek için gece gündüz gözetmeden çalışmaya gönüllü olduk ve çalışıyoruz. Bunu aynı davaya ortak olduğumuz teşkilat mensuplarımız ve hemşehrilerimiz daha yakından görüyor ve yaşıyorlar. Sosyal medyadan esmeyi gürlemeyi icraat sananların, Afyonkarahisar'ın hangi sokağının nereye çıktığını bilmeyenlerin bu şehre, bu ülkeye zerre katkısı olamayacağını çok iyi biliyoruz. Tam da bu yüzden yükümüz ağır yolumuz uzun” dedi. 

“Fitne ateşini milletimiz ile birlikte söndüreceğiz”

“Allah'ın izni, milletimizin teveccühüyle 19 yıldır ülkemizde ve Afyonkarahisar'ımızda gerçeklekleştirdiğimiz her proje ve yatırımda olduğu gibi yine önümüzdeki yeni dönemde  de bütün engelleri aşacak belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız” diyen Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti;  Bugün ülkemize dayatılmak istenen ekonomik darboğazı yine milletimizle beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atlatacağız. Belirlediğimiz yeni ekonomi modeli ile ekonomi terörüne geçit vermemek adına bizlerde sahada bizzat milletimizle irtibat halinde olmaya devam ediyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Çay ve Sultandağı esnafımıza yeni ekonomi modelimizi anlatarak onların talep ve önerilerini dinledik. AK Parti Çay ve Sultandağı İlçe Teşkilatlarımızda güncel konular üzerine istişarelerde bulunarak üzerimize düşen vazifeleri yeniden değerlendirdik. Yine Çay ve Sultandağı Belediyelerimizin gerçekleştirdiği denetim ve diğer faaliyetleri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bizler millete oyun oynama çalışanlara bugüne kadar olduğu gibi bugünde "Dur" diyecek ve milletimizle beraber bu fitne ateşini de söndüreceğiz.