AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Uluçay konuşmasına Ahilik haftası ile başlayarak şunları söyledi; Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir kültürdür. Ahiliğin Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri vardır. Anadolu’dan neşet eden ancak tüm dünyaya örnek olacak öğretileri içinde barındıran Ahilik, bugün, modern dünyada ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakkı, sosyal dayanışma ve arabuluculuk gibi birçok kavramı hayata geçirmiştir. Bu kavramlar ise asırlar öncesinde Anadolu topraklarında hayata geçmiştir.  Bu vesileyle ahilik anlayışı ile şehrimizde hizmet veren bütün esnaflarımızın ahilik haftasını kutlar, bereketli kazançlar dilerim. 

“Allah bir daha böyle acılar göstermesin”

“7 yıl önce 14 Eylül 2014 tarihinde, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'ne günübirlik geziye giden 115 kişilik Afyon Berberler Odası üyesi esnafların yaşadığı kazayı da anan Uluçay “Berberlerimiz Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kaza yapmıştı. Bu kazada hayatını kaybeden 13 hemşehrilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.

“Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Uluçay, “Kadim şehrimiz Afyonkarahisar'ın rengi sarıdan 'maviye' döndü. İnşallah hep birlikte bu hastalığın da sonunu el birliği ile getireceğiz. Yarın yeni aşılarla, Türkiye’nin Mavi haberlere ihtiyacı var! Emeği geçen sağlık personelleri başta olmak üzere, duyarlılığı ve hassasiyeti elden bırakmayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın talep ve önerilerini emir telakki ediyoruz”

Esnaf, kasaba, köy ve ilçe ziyaretlerine değinen Uluçay şöyle konuştu; Milletvekillerimiz ve başkanlarımızla  birlikte, Afyonkarahisar merkezde, ilçelerimizde,  kasabalarımızda, ve köylerimizde  esnaf ziyareti ve  bire bir ziyaretler yaparak  vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinliyoruz. Elbette vatandaşlarımızın önerileri, talepleri oluyor.  Bizler de o talepleri ve önerileri milletvekillerimiz ve başkanlarımızla koordinasyon toplantısı yaparak rapor haline getiriyoruz ve ilgili bakanlıklara bizzat giderek vatandaşlarımızın taleplerini iletiyoruz. AK Parti olarak her zaman milletimizin talep ve önerilerini emir telakki ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.

“Türkiye’yi paramparça edecekleri tiyatroyu sahneye sunmayı hedefliyorlar”

Uluçay teşkilat çalışmaları hakkında da bilgi verdi: “2023 seçimleri ülkemizin gelecek yüzyılını şekillendirecek bir seçimdir” diyen Uluçay konuşmasına şöyle devam etti; Bu seçim Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışanlara en güzel cevabı vereceğimiz bir seçim olacaktır. Bugünkü muhalefet güruhu, "Abdülhamid gitsin de ne olursa olsun!."örneğinde olduğu gibi; ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun!.’ Moduna girmiş, Osmanlıyı paramparça ettikleri gibi Türkiye’yi de paramparça edecekleri 100 yıllık tiyatroyu yeniden sahneye sunmayı hedeflemektedir. Bu yüzden teşkilat çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. Teşkilatlarımız ile sürekli istişare ve toplantı halindeyiz. Kimse heveslenmesin; Aziz milletimiz ferasetiyle 2023 seçimlerinde dış güçlerin kurduğu tuzakları bozacaktır.

“İlimize 97 doktor kadrosu açıldı”

Afyonkarahisar’a yapılan doktor atamalarına da değinen Uluçay, “Sağlık Bakanlığı 100. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile İlimizin ihtiyaç duyduğu 97 adet doktor kadrosu açmıştır. Hekimler yapılacak kura akabinde göreve başlayacaktır. Sayın milletvekillerimize ve bakanımız Dr. Fahrettin Koca' ya teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 

“CHP taciz ve tecavüz rezaletinde sınır tanımıyor”

CHP içinde yaşanan taciz ve tecavüzler de Uluçay’ın gündemindeydi. CHP teşkilatlarının bu rezalette sınır tanımadığını bir kez daha gösterdiğini kaydeden Uluçay şöyle dedi; Erzurum’da bir çaycı kadının il başkanı tarafından taciz edilmesinin ardından şimdide CHP’li Ankara Yenimahalle’de bir kadın zabıta çalışanının sözlü ve fiili tacize maruz kaldığı ortaya çıktı. CHP’lilerin ‘seri tecavüz’ vakalarının sayısı 20’yi aşarken parti yönetimi hala sessizliğini koruması iki yüzlülüklerini ispatlamış niteliktedir. 

“CHP heyetinin Barzani’yi ziyareti PKK’yı kurtarma hamlesi midir?” 

Uluçay, “TSK ve MİT’in Irak’ın kuzeyindeki nokta operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen PKK, Peşmerge’nin de Türkiye’nin yanında durmasıyla kapana kısılınca iddialara göre CHP’den kurtarma hamlesi Barzani’ye yaptıkları ziyaretle geldi. PKK terör örgütünün bizi kurtarın çağrılarıyla beraber KDP’ye karşı yardım istemesinin ardından manidar bir zamanlama ile CHP’nin Barzani’yi ziyareti ve barış mesajları vermesi kafalarda soru işaretlerine neden olmuştur. CHP’nin bu ziyareti PKK terör örgütünü kurtarma hamlesi midir?” diye sordu.