AK Parti’nin düzenlediği Seçim İşleri Başkanlığı İl İstişare ve Değerlendirme toplantıları Afyonkarahisar’dan başladı. 

Açılışta konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’dan ilginç bir değerlendirme geldi. Uluçay, “2001 de yaşasaydık şu an ödediğimiz elektriğin iki katını ödeyecektik” diyerek 2002 yılı ile günümüzde aldığımız elektriği mukayese etti. 

O GÜNÜN ŞARTLARINDA YAŞASAYDIK 2 KAT FATURA ÖDEYECEKTİK

“Türkiye’yi değerlendirirken sadece bugünleri değil, bizden önce ve bizimle olarak kıyaslamak daha doğru bir yöntem olacaktır” diyen Uluçay şöyle konuştu; “Örneğin Türkiye’de altın üretimi 2001'de 1.4 ton iken 2021 de 45.8 tona yükselmiştir. Burada hedefimiz yıllık 100 tondur. 2002 de asgari ücretle satın alınabilen elektrik 1490 kW idi. Bugün asgari ücretle satın alınabilen elektrik 3104 kW’dir. Eğer o günün şartlarında yaşamış olsaydık bugün iki katı bir ücret ödemeye mahkum olacaktık. Türkiye'nin savunma sanayii şirketleri;️ 2002 de 56 iken bugün 1525 şirkete çıkmıştır. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayii şirketi listesinde Türkiye’den 7 şirket, Fransa'dan 4 şirket, ️Almanya’dan da 3 şirket yer alıyor. 

ASGARİ ÜCRET İLE ALINAN EKMEK SAYISI ARTTI

Sözü asgari ücretle alınabilen ekmek miktarına getiren Uluçay, “2002 de asgari ücrete alınabilen ekmek sayısı 888 iken bugün 1701 ekmek alınabiliyor. Her ürün ve hizmetin biz iktidara geldiğimiz gündeki alım gücü ile bugünkü alım gücü arasında yüzde yüzün üzerinde bir fark oluşturmaktadır.  Ancak aziz milletimizin alım gücünü daha iyi seviyeye taşımak boynumuzun borcudur bu günlerdeki yaşanan sıkıntılar geçicidir. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce sıkıntıları, badireleri nasıl atlattı ise Allahın izniyle yine atlatacaktır”