AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 52 oy ile seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘sözde Cumhurbaşkanı’ ifadelerine tepki gösterdi. 

“Sipariş sözlerin arkasında ülkemiz aleyhinde hesaplar vardır”

Başkan Uluçay, “Uygunsuz bir kasetle genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, 19 yıldır girdiği her seçimi kazanıp milletimizin teveccühüne mazhar olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ‘sözde Cumhurbaşkanı’ diyerek, milli iradeyi yok saymıştır. CHP’nin başındaki bu zat hem aziz milletimizden hem de Sayın Cumhurbaşkanımızdan ivedi bir şekilde özür dilemelidir. Zira bu dil son derece çirkin ve tehlikeli bir dil olmakla birlikte, ithal ve sipariş olduğu da açıktır. Bu dilin arkasında örtülü ve ülkemizin aleyhinde bir hesap vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın yüzde 52'sinin oyuyla o makama gelmiş özde bir Cumhurbaşkanı'dır. Malum zat ise ahlaksız ve kirli bir kasetten çıkmış ‘sözde’ bir genel başkandır.” dedi. 

“Erdoğan milletin kırmızı çizgisidir, milletin ta kendisidir”

CHP’nin başındaki zatın terör örgütlerine yakın olduğu kadar kendi ülkesine yakın olmadığını kaydeden Uluçay, “Partisindeki taciz tecavüz ve şiddeti bir kenara bırakmış olan bu zihniyet, sipariş konuşmalarla ülkesi aleyhinde her türlü çalışmaya ortak olmaktadır. Kendi partisini ülkemizin ekseninden çıkaran ve batılı devletlerin eksenine sokan bir zatın ülkemizin seçilmiş cumhurbaşkanına ‘sözde’ demesi ülkemizde yaşayan yüzde 52’lik seçmene hakarettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletin kırmızı çizgisidir ve bu milletin ta kendisidir. Rabbim akıl ve izan versin. Biz bu zata İbn-i Sina'nın asırları aşan sözüyle cevap verelim: Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir!” ifadelerine yer verdi. 

“Yargı gereğini yapacaktır”

Uluçay sözlerini, “Cumhurbaşkanımıza ‘sözde’ diyerek ona oy verenleri de dolaylı olarak ‘sözde vatandaş’ gördüğünü açıklayan bu zatın milli iradeye ve Cumhurbaşkanımıza oy veren biz vatandaşlara karşı açık bir nefret suçu işlediği, bu nedenle de yargının gereğini yapacağına inandığımı ifade etmek istiyorum” ifadeleri ile noktaladı.