AK Partili Uluçay, basın toplantısında gelen soruları yanıtladı. İşte verilen yanıtlar: 

İSCEHİSAR’DAKİ KAZA KONUSU: GERÇEK BİRAZ DAHA FARKLI

Orada 5 canımız gitti. Burada siyasi düşünmüyoruz. Şu anda burada hukuki bir süreç var. Sözleşmede hangi araç plakası var hangi araçla gelinmiş. Şu anda kulaktan dolmalar var. Valiliğimiz ve bakanlığımız süreci takip ediyor. Gerçek biraz daha farklı. Resmi evrakla sunulduğunda bunu basınla paylaşacağız. Orada “aracın farklı olduğu yönünde” bir söylem var. Mobese kayıtlarından öğrencilerin hangi araçla taşındığı bunlar ortaya çıkacak. Bununla ilgili kayıtları istedik özetle. Bir çocuğumuzun canına zarar gelmesin. Rabbim burunlarını kanatmasın. 

İSCEHİSAR BELEDİYE BAŞKANININ AK PARTİ’YE KATILMASI KONUSU: BÖYLE BİR TALEP OLUŞTU

Genel merkezimizde dinamik bir yapı var. Geçiş yapmak isteyen belediyeleri inceliyorlar. İç İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile görüşmeden bu arkadaşları almıyorlar. Bütçesi, durumu sıkıntı var mı bunlara bakılıyor. İl yönetimleri ve ilçe yönetimleri nezdinde burada şahsi nefisler ortaya çıkabilir diyerek bunları genel merkez nezdinde yapıyorlar. Tüm belediyelerimiz hizmet yapıyor. Ama iktidar partileri daha uyumlu oluyor. Böyle bir talep oluştu. Ahmet Başkanımız daha önce belediye başkan yardımcılığı yaptı. Bu yüzden bize biraz daha yakın bir isimdi. Ahmet Başkan, AK Partili seçmenlerden de oy alarak seçimi kazandı. Geçiş yaparken kendisine oy verenlerle istişare yaptığınıda düşünüyorum. Konuştuğumuzda diğer ilçeler çok ciddi yatırımlar aldı bizde yatırımlardan mahrum kalmayalım, AK Partili seçmenin oylarınıda aldığı için orada bir kırgınlık söz konusu değil bence. 

PARTİ İÇİNDE BİR AYRIŞMA MI VAR SORUSU: CİDDİ BİR UYUM VAR!

Çok ciddi bir uyum var. Siyasi olarak söylemiyorum. Ayda bir koordinasyon toplantımız olur. Danışma toplantılarımıza başkanımız gelemese bile yardımcısı gelir. İstişare halinde çalışmak durumundayız. Şehrin bize yüklediği bir vebal var bu vebale kendi nefsimizi katamayız.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN YALÇIN HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ

Milli Eğitim Müdürlükleri bakanlıklarla alakalı bir durum. Onlar kendi içlerinde belli yıllarda değiştirme şartları var belki. Milli Eğitim Müdürünün Afyon’da kalma gibi bir mazereti var belki bunları bilmiyoruz. 

EĞİTİM BAŞARIMIZ ARTTI

2019 yılında yayınlanan pandeminin başladığı ilk dönemlerindeki başarı sıralamasıyla şu anki başarı oranlarına baktığımızda başarı oranları dahada artmış durumda. Veriler eskiye dayanıyor. Hamdolsun derecelerimiz iyi. Bakanlıkla görüşmüştük başarımız düşük diye. Şu anda valiliğimiz eğitim seferberliği başlattı. Vali yardımcılarımızı ilçelere zimmetledi. Her ay düzenli olarak sınavlar yapılacak. İnşallah Afyon’un eğitim başarısı artacak. Geçen yıl Aile Yılıydı bu sene Eğitim Yılı olacak inşallah. >>Nail Azbay’ın Haberi.