AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya açılışta şunları söyledi: 

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK VE OTOPARK

Bugün burada gururlu bir törende bulunuyoruz. Saygıdeğer belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Afyon için önemli bir alt geçidin açılışını yapıyoruz. Seçim dönemindeki tespitlerimizde bir numaralı şikayet konusu trafik ve otopark sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah bu alt geçit bu kapsamdaki çok önemli yatırım. 

MELİH BEY’E (GÖKÇEK) ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN

Ankara’da Allah uzun ömürler versin, Melih Bey (Gökçek) alt geçitlere başladığında yüzlerce dava açmışlardı. Alt geçitler şöyle öldürür diye. Hepimiz yaşayarak gördük. O alt geçitler sayesinde Ankara nefes almaya başladı. Sonra bütün Türkiye’ye bunları yaygın bir şekilde kullanmaya başladı. İnsanoğlu zenginleştikçe araç sayısı artıyor. Araç sayıları artıkça şehirdeki trafik sorunları geliştirmemiz gerekiyor. 

SANAYİ GİDECEK, KONUTLAR GELECEK

Yakında buradaki müzenin belediyemize geçip sosyal tesis olarak faaliyete başlamasıyla bu bölge çok daha rahatlayacak. Buradaki sanayi gidecek, sanayinin yerine konutlar gelecek. Bu yüzden bu yatırımları önemsiyor ve destekliyoruz. 

HAKLARINI HELAL ETSİNLER

Bu çalışma 5.5 ayda yapıldı. Bu işler için kısa bir süre. Bu bölgedeki esnafımız halkımız burayı kullananlar için bir sıkıntı kaynağı oldu. Onlarda haklarını helal etsinler. Bir zahmet çekilmeden rahmet gelmiyor. Rahmetle zahmet doğru orantılı. Trafiğin akmaya başlamasıyla herkes bunu görecek.

İNŞALLAH PTT’Yİ YIKAR MEYDANA KATAR

Başkanım söylemedi ama yakında Bağkur binası yerine yapılacak olan otopark inşaatıda başlayacak. Bir adım sonra PTT’yi de yıkar, orayıda meydana katar ve altını otopark yaparsa girişiyi çıkışıyla şehir merkezindeki otoparkı başlatırız. 

AFRAY VE HIZLI TREN HAKKINDA YENİ GELİŞME

Bir önemli sözümüzde AFRAY projemizdi. Gelirken Ulaştırma Bakanlığımız ile görüştük. İnşallah 2021 sonu itibariyle Ankara-Afyon-İzmir Yüksek Hızlı Tren ihalesi yeniden bitti. Büyük bir yatırım. 22 Milyarlık bi yatırım. 2022’de başlayacak. Bizim AFRAY projesinin bir bölümüde bu projenin içerisine girdi. Sayın Bakanımızdan bunu istirham etmiştik. İnşallah 2022 yılında bu vermiş olduğumuz sözünde yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşarız. Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.  >>Nail Azbay’ın Haberi.