AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in Afyon Postası’na yaptığı özel açıklama şöyle:

ŞU AN YASA TEKLİFİ KOMİSYONDA

Şu anda komisyona gitti. Önce gruba sonra komisyona havale edildi. Burada ilk kez bir şey yapıyoruz. Gerçek hayatta suç olan internette de suç olacak. İnternet haber siteleri de süreli yayınlara dahil ediliyor. Bundan itibaren resmi ilan alabilecekler.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA MECLİSE GELECEK

Türk Ceza Kanunu’na bir değişiklik yapıyoruz. Dezenformasyona mücadele anlamında Halkı korkuya paniğe endişeye sürüklemek amacıyla içeriden veya dışarıdan gerçeğe aykırı bilgiyi yaymak suç haline geliyor. Komisyonda görüşüldükten sonra genel kurula gelecek. Önümüzdeki hafta avukatlık kanunu var. Hakimler savcılar kurulunda bir değişiklik olacak. Ben komisyonda değilim tam süreci bilmiyorum buna grup karar veriyor.

İNTERNET HABER SİTELERİ SÜRELİ YAYINLARA ALINIYOR

İnternet yayını yapanlar süreli yayınlara alınacak. İlan alabilecek. Basın kartları ile ilgili bir düzenleme var. İfade özgürlüğü neticesinde kimlere basın kartı verilebileceği yeniden düzenleniyor. Basın kartı alma hakkını kaybedenler 1 yıl genel ahlaka basın ilkelerine aykırı hareket edenlere 5 yıl süreyle yasaklama geliyor. Adli sicile dikkat edilecek.

MUHALEFETİN AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİL

Muhalefet internet medyasını baskı altına alıyorsunuz, basını kısıtlıyorsunuz, sansür yapacaksınız diyor. Bunlar doğru değil. Burada bir düzen sağlamaya çalışıyoruz. Bunlar rastgele yapılacak şeyler değil. Dönem itibariyle internetin ve teknolojinin geliştiği bir dönem yaşıyoruz. Normal kağıtta gazete okuyanların sayısı belki yüzde 1’e düşmüştür. Ama internet üzerindeki habercilik yüzde 80-90’larda. İnsanlar bir yerden bir yere giderken hemen gazete istemiyor hemen interneti açıp bakıyor. Son dakika haberler anında telefona düşüyor.

BU DÜZENE GİRMELİ

Bunun bir düzene girmesi gerekiyordu. Bu alanda düzgün düzeyli internet haberciliği yapan insanlar var. Bunlar desteklenmeliydi. Burada çürük elmalar ayrılacak bence. Kendilerini bir çek edecekler. İnşallah düzgün ve ilkeli habercilik devam edecek.

Söz konusu konuyu 13 saat önce AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’ya ve MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a sorduk, ancak şu saat itibariyle yanıt alamadık.