Ethem Karahan’ın açıklaması şöyle: 

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

İYİ Parti’nin Müfteri İl Başkanın Asılsız ve  Mesnetsiz Karalamasına İlişkin açıklamamdır; Öncelikle İYİ Parti il başkanının ve millet ittifakı vekillerinin Afyonkarahisar’ın ortak değerlerini ve kişileri daha ne kadar iftira atacak ve çamur at izi kalsın siyaset anlayışıyla açıklamalar yapacak merak konusu. Bu açıklamaların hiçbir siyasi faydası olmadığı gibi kul hakkı ve memleketi kötülemeden başka bir şey de değildir. Açıklama yaparken araştırma yapmanızı ve iftira siyasetinden vazgeçmenizi tavsiye ediyorum.

BİR ANDA TAKIM İLGİLERİNİ ÇEKTİ

Yine de hemşehrilerimizin konu hakkında bilgi edinmek hakkıdır. Bu yüzden kısaca cevap vermek istiyorum.  Daha düne kadar takımımız ligde istediği noktada değilken futbolla ilgi alakası olmayan,  muhalefet il başkanları ve vekilleri, Afyonsporumuz Süleyman Karakuş ve yeni yönetimi ile beraber çıkışa geçince, alt yapıdan Afyonkarahisarlı gençlerimiz A takımda forma şansı bulup gol ve asistlerle katkı sağlayınca, takımımız sezon başından bu yana yakalayamamış olduğu galibiyet serisini yakalayınca, ligde 10. sıradan 5. sıraya yükselip play-of potasına girince ve kupada 1. Lig takımı İstanbulspor’u deplasmanda mağlup edip Fenerbahçe ile eşleşince, bir anda ilgi alakalarını buraya çevirdiler. Buna vesile olduğumuz için mutluyuz, Afyonspor hepimizin. Biz Afyonkarahisarımızın değerleri için elimizi taşın altına koyuyoruz koymaya da devam edeceğiz.  Muhalefet partisi il başkanı ve vekillerinin de bugünden sonra da ilgi alakalarını Afyonsporumuz üzerinden eksik etmemelerini rica ediyorum. 

KULÜBÜN KASASINA BAĞIŞ OLARAK BİNLERCE LİRA KOYDUM

Gelelim İP İl Başkanının şahsım üzerine atmış olduğu iftiraya; 1 ay önce (atanarak değil, seçilerek göreve gelmiş olduğum) Afyonspor yöneticiliğinden cebime tek 1 kuruş girmiş olmadığı gibi, kulübün kasasına bağış olarak koyduğum  ve deplasman yolculuğunda cebimden harcadığım binlerce lira oldu. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Hodri meydan!  

MAHKEMEYE VERECEĞİM

Eğer ben 1 kuruş almışsam, bütün görevlerimden istifa edeceğim. İspatlayamazsan, aynı erdemi senden de bekliyorum. Son söz; İP İl başkanını da, ona bu yalan haberi getirenleri de mahkemeye veriyorum. Tek bir şartla davamdan vazgeçeceğim; şahsımdan özür dileyecek ve Afyonsporumuz’a bağış yaptığı makbuzu tarafıma iletecek. Aksi halde onlardan aldığım tazminatı da kulübümüze bağışlayacağımı buradan duyuruyorum.