Belediyeden yapılan açıklama şöyle: 

İFTİRA DOLU PAYLAŞIMLAR

Uzun zamandır Ahmet Uçmak isimli şahıs, hem sosyal medya hesapları üzerinden hem de kendisine ait olan internet sitesinde Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Atlı’yı hedef alarak, iftira ve yalan dolu haber ve paylaşımlar yapmaktadır.

DELİL OLARAK SUNULANLAR DELİL OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ahmet Uçmak bu iftira ve yalan dolu paylaşımlarını bizzat kendisi toparlayarak Cumhuriyet Savcılığına Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Atlı hakkında suç duyurusunda bulunmuş, adli makamların yapmış olduğu araştırma ve inceleme sonucunda, kendilerine delil olarak sunulanların delil olamayacağı ve yapılan suçlamanın asılsız olması nedeniyle soruşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Bu da Ahmet Uçmak’ ın yapmış olduğu haber ve paylaşımlarının asılsız ve iftiradan öte bir şey olmadığının açık ispatıdır.

YALAN VE İFTİRALARA İTİBAR ETTİ

Bunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Ahmet Uçmak’ın bu yalan ve iftiralarına itibar edip TBMM Genel Kurulunda gündem dışı bir konuşma yaparak, konuyla ilgili bilgi sormaktadır.Adli makamlara yapılan suç duyurusu ve ardından verilen “soruşturmaya yer yoktur” kararını hiçe sayarak, kendine gazeteci sıfatı yapıştırarak yalan ve iftira atan birini dikkate almak ve bu yalan ve iftiraları TBMM gündemine taşımak, bir milletvekiline yakışmamıştır. Bu, siyasi rant elde etme çabasından öte bir şey değildir. 

SUÇ DOSYASI KABARIK…

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal unutmamalıdır ki; savunuculuğunu yaptığı şahıs suç dosyaları kabarık, gazeteci kisvesi altında suçlarını saklamaya çalışan müfteri bir kişidir.

BUNDAN SONRA “NAMUSSUZLAR” KADAR

Üzülerek belirtmek isteriz ki; artık bu tür iftira ve yalanlar karşısında “namussuzlar” kadar cesur olacağız.  

Çay Belediyesi ve Belediye Başkanımızın şahsından maddi çıkar elde etme gayesiyle aylardır iftira ve yalanlarla devam eden paylaşımlarına son vermek adına ilgili şahısla hukuki yollardan mücadelemize devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.