Milletvekili Özkaya, konuşmasına şehitleri anarak, başladı ve adaletin önemine vurgu yaparak, “Öncelikle, şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek sözlerime başlıyorum. Ben, son iki yılda yapmış olduğumuz 5 yargı paketiyle ilgili konuşmak üzere söz almıştım. Ancak CHP Grubu milletvekili arkadaşlarımızın çok ağır ithamları karşısında teknik olarak hazırladığım bu metni bir tarafa bırakıyorum ve birkaç cevap vermeyi arzu ediyorum. Aziz milletvekillerimiz ve aziz milletim; eski Sasani Pers Hükümdarı Erdeşîr'e atfedilen bir söz var: "Devletler ve yönetim, askerle ayakta durur; asker, mal ve ekonomiyle ayakta durur; mal ve ekonomi, ülkelerin refahı ve imarıyla oluşur; refah ve imar, adaletle oluşur." Adalet, ekmek kadar, su kadar, hava kadar hepimiz için zorunludur ve ülkelerin yaşamasının en temel kuralıdır. Ancak bu adalet de her hâl ve şartta her tarafta olduğunuzda savunduğunuzda kıymetlidir; iktidardayken savunurken farklı, muhalefette olduğunuzda farklı farklı söylerseniz o zaman itibarınız ve güvenilirliğiniz zedelenir” dedi. 

“Siz DHKPC Marşı Söyleyenleri Seversiniz”

CHP’ grubunu eleştiren ve bir kesimin Türkiye’de çifte standarda maruz kaldığını, Yargının CHP kontrolünde olduğunu ifade ederek, “Ben 1992 yılında Ankara Barosunda staja başladım, o tarihten milletvekili seçildiğim süreye kadar çok uzun ve çok değişik davaların içinde bulunduk. 1993 yılında açıklanan hâkimlik-savcılık sınavında 81 puanla Türkiye 1'incisi olan arkadaşımız hâkimliğe alınmamıştı ama bizim sınıf arkadaşımız 37 puanla o zaman klasik usuldü itiraz etti, 70'e tamamlandı ve o, hâkim oldu. Sonraki Resmî Gazetelere bakabilirsiniz, o zaman CHP'nin ilçe başkanları, ilçe yöneticilerinin birçoğu mülakatsız olarak sınava alındı. Türkiye 1'incisi olanlar, Ankara Hukuku 1'incilikle bitirenler, o zaman hâkimlik bursu vardı, hâkimlik bursuyla okuyanlar sırf imam-hatip mezunu olduğu için hâkim yapılmadılar. Onlar sınavları kaybetti, ben onların adına davalarını açtım. Danıştay ne dedi biliyor musunuz? "Mülakat sınavları yargı denetimine tabi değildir." dedi. Aynı Danıştay AK PARTİ iktidara gelince "Mülakat sınavları yargı denetimine tabidir. Bu yetmez, bir de kamera koymanız gerekir." dedi. "Kamera da koyun." dedi. İşte bu çifte standartları hep biz yaşadık, bunların hepsi oldu. Sonra rahmetli Menderes'i Yassıada'da asan adı yüksek olup kendisinin ne olduğu belli olmayan mahkemenin üyeleri 44 sayılı Kanun'la gelip Anayasa Mahkemesi üyesi oldular, 4 tanesi başkan oldu. Oraya CHP'nin Genel Merkezi avukatı, yıllarca CHP'de bulunan kişiler Anayasa Mahkemesine üye olup Anayasa Mahkemesi başkanlığı yaptı. Siz bunları çok seversiniz. Barolar Birliğinin tarafsızlığından bahsedersiniz. Baroların başkanlarının CHP Genel Merkezinde seçilenlerini seversiniz. Ve onlar savcımızı şehit eden, Adalet Bakanımızı şehit eden, komutanlarımızı şehit eden, DHKP-C'nin marşını söyleyenlerini seversiniz. Siz Ankara Barosunun son otuz kırk yılındaki bütün başkanları CHP'den milletvekili olmuştur, belediye başkanı olmuştur, ilçe başkanı olmuştur, il başkanı olmuştur, siz onları seversiniz, bunları çok çok iyi seversiniz.” Sözleri ile CHP’lileri eleştirdi.

AİHM Kararlarını İşinize Geldiği Gibi Okumayın

CHP’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ile ilgili iki yüzlü davrandığını vurgulayan Milletvekili Özkaya, “FETÖ'yle yönettiniz bu ülkenin yargısını, olsa hâlâ devam edersiniz. Bakın, ben FETÖ'nün yeni daha Yargıtay 16. Ceza Dairesi Ergenekon ve Balyoz davası hâkimleriyle kararını verdi. O hâkimlerin sicil numaralarına bakın, o hâkimlerin çok büyük kısmını sizin bakanlarınız aldı, bunlar sicilleriyle birlikte yargılandı ve bunları açıkladım. Sorun Sayın Adalet Bakanımıza, hangileri Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay döneminde alındı? Mehmet Moğultay değil miydi "Refah'a mı, MHP'ye mi vereyim; örgüte verdim 7 bin kişiyi." diyen? Siz bunları seversiniz. Sizin kimleri sevdiğinizi biz gayet gayet iyi biliriz. AİHM'nin kararlarının uygulanmasını istersiniz, Batı Trakya'da Müslüman azınlığın kararıyla ilgili tek söz söylemezsiniz. Yargı kararına uymak herkesin görevidir, yargının kararına uyacağız. Uydu sonradan mahkemeler, iki gün sonra uydu. DHKP-C'nin marşını söyleyenleri, onları siz savunuyorsunuz, bunları biz çok çok iyi biliyoruz.” sözleri ile muhalefete tepki gösterdi. 

Adalet hepimiz için kıymetli 

Milletvekili Özkaya, konuşmasında son olarak “Mesleğin sorunlarını değil, CHP'nin sorunlarını savunanları çok seviyorsunuz. Arkadaşlar, adalet hepimiz için kıymetli. Lütfen, suç olduğunda savcılığa şikâyet edin, savcılığı faaliyete geçirin ama siyaset yapıyoruz diye yargıyı suçlamayın. Bakın, biz en son çıkarttığımız kanunda geçici dönemdekinden hariç hâkimlik sınavında 70 puanı getirdik. Hâkimlik ve savcılık, avukatlık mesleğine girişlerde sınav getirdik. Türkiye'nin de dünyanın da temel sorunu mesleki kalitedir. Hâkimimizi, savcımızı Mecelle'de belirtildiği gibi hâkim, mekîn, fehîm, metin oluşturursak bu memlekete, bu millete daha çok katkı sağlarız. Sayın Bakanımız da ve adalet teşkilatımız da buna son derece gayret sarf ediyor. İnşallah yeni bütçemizin hayırlı olmasını ve ülkemize gerçekten adalet dağıtacak hâkimlerimizi yetiştirmeye devam etmemizi diliyorum” sözlerine yer verdi.