AK Partili Ali Özkaya’nın açıklamaları şöyle:

KİRAZ ÜRETİCİLERİ İÇİN TARSİM’DEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ise şunları söyledi: “Bazen yağmur yağmıyor bazen yağmur çok yağıyor. Bazen don oluyor. Bu sene don oldu. Don nedeniyle rekolte çok düştü. Çiçekten önce tomurcuk döneminde TARSİM ödemiyor dediler. Sayın bakanımızla görüştük. TARSİM müdürüne talimat verdiler. İnşallah onu çözmek üzereyiz. TARSİM sigortası bunu karşılayacak. TARSİM olmayanlar var olabilir. Hem Sultandağı hem Çay’daki rekolte eksiklerini tespit edip bakanlığa yazın dedik. Yazılar bakanlığa ulaştı. Daha sonra Cumhurbaşkanımıza gelecek bu. Buradan bir destek çıkması için gayret sarf ediyoruz. Ama bu hemen olur mu ne kadar olur bu devletin gücüyle doğru orantılı bir durum. Biz bugün akşamdan itibaren AK Parti’nin Kızılcahamam’daki kampında yetkililere ulaştıracağız.

CANINIZI YAKAN GÜBREYİ, MAZOTU BİLİYORUZ

Değerli çiftçilerimiz. Girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu mutlaka biliyoruz. Sizin canınızı yakan elektriği, mazotu, gübreyi biliyoruz. Dünyada yaşanan sıkıntıları lütfen görelim. Devlet olarak en üğst düzeyde destek vermeye gayret ediyoruz. Mesele güneş enerji santrallerine çok ciddi destek veriyoruz. Bugün yarın Tarım Bakanlığımız bir tebliğ yayınlayacak. Tarım arazilerinin yüzde 1.5’luk bir alanda GES yapılmasına imkan sağlanacak. Derin kuyuların su kuyuları mümkün olan en yakın araziden sağlanacak. 3-4 bakanlık bu konuya çalışıyorlardı.

GİRDİ MALİYETİNİZ PAHALIYSA SAATIKLARINIZDA PAHALI OLACAK

Şuna garanti ediyoruz. Girdi maliyetleriniz pahalıysa sattıklarınız pahalı olacak. Sizin ürününüz sizin kirazınız, buğdayınız, ayçiçeğiniz, elmanız armutunuz hepsi girdilerin maliyetini karşılayacak. Hepsi girdilerinizin maliyetini karşılayacak şekilde destek vereceğiz. Son dönemde yaşadığımız savaşlar kıtlıklar bir kez daha gösterdi ki gıda bir milli güvenlik sorunudur. Olaya böyle bakıyoruz. Desteğe, üretmeye devam. Az önce İbrahim vekilim söyledi ama fiyatları söylemedi. 85 beygirlik bir traktör 550 bin TL civarında. 110 bin TL peşinat, 5 yılda 80 bin TL. Bir defa ödüyorsun hiçbir faiz yok. Hepsi içinde. Yani 110 bin artı 400 Bin TL. 510 bin TL’ye sıfır traktörü banka desteği ile veriyoruz ki çiftçimiz üretmeye devam etsin. Üretmeye devam edeceğiz inşallah. Allah ürünümüzü bereketlendirsin.