AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar üzerine yaptığı açıklamalara cevap verdi.

BİLGİ KAYNAKLARINI DEĞİŞTİR

CHP Lideri’nin AK Parti Milletvekilleri Afyonkarahisar ve Uşak sokaklarında gezemez diyerek gündeme getirdiği iddialara yanıt veren Özkaya, “Sayın Kılıçdaroğlu acilen etrafındaki bilgi kaynaklarını değiştirmeli. Çünkü bahsettiği üzere Uzun Çarşı’da herhangi bir esnafımızın dükkan açamadığı söz konusu olmadığı gibi, yeni işyerleri de açılmaktadır. Kılıçdaroğlu her zaman ki gibi yalan siyasetine devam etmekte, ancak milletimiz bunu görmektedir. Bugün bir hemşehrimizin Kılıçdaroğlu’na açıklaması üzerine çektiği tepki videosunu izlemesini tavsiye ediyorum. Kılıçdaroğluna biz cevap verecektik, ancak vatandaşlarımız verdi. Bu ülkenin yalancı değil dürüst siyasetçilere ihtiyacı var. Ne yazıkki Kılıçdaroğlu ve CHP ülkeyi kendilerine benzetmek gayesi ile var güçleriyle çalışıyor, durmadan yalan üretiyorlar” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar üzerinden kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını kaydetti.  Özkaya, Grup toplantısında CHP’den ayrılmalara, taciz skandallarına ve parti içi huzursuzluklara tek söz edilmediğini ve bunları gizlemek için Afyonkarahisar üzerinden yalanlarla hükümete yüklenildiğine dikkat çekti.. Ayrıca Özkaya, “Meclis çalışmalarımızdan bulduğumuz ilk fırsatta uzun çarşımız ve ambaryolu caddemiz de esnaflarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

MİLLET İLE BİRLİKTEYİZ

Özkaya “Afyonkarahisar Milletvekili olarak,  her zaman milletimiz ile birlikteyiz. Bahsi geçen Afyonkarahisar’ımızın en önemli caddesinde faaliyet gösteren esnaf kardeşlerimizle de hemen telefonla görüştüm, böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Kendilerinin Meclis çalışmalarından arta kalan her fırsatta Afyonkarahisar’da olduklarını kaydeden Özkaya, “Pandemiye rağmen, sürekli ilimizde hemşehrilerimizle birlikte oluyoruz. Afyonkarahisar’ımızın sorunlarını dile getiriyor ve çözümleri için çalışıyoruz” dedi. Özkaya, son 3 aylık süreçte Afyonkarahisar’da 1-2 ilçe haricinde ilçelerin tamamında Hükümet eliyle yapılan çalışmaları ve vatandaşları taleplerini yerinde dinlediklerini kaydederek, “Teşkilatlarımızla birlikte Afyonkarahisar’da gezemeyeceğimiz hiçbir yer yok. Çünkü Allah’a şükür bu şehire yaptığımız hizmetler var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 81 ilinde Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek miting yapan, milletiyle kucaklaşan bir liderdir. Her ilde farklı konuşarak siyaset yapmaya çalışan, mitinglerinde terör örgütü sloganları attıranların bu konuda söz söyleme hakkı da haddide yoktur” dedi. 

“PAŞA CAMİİNİ YIKIP UTKU ANITI YAPAN ZİHNİYET…”

Kentsel dönüşüm ile alakalı da Kılıçdaroğlu’na yüklenen Milletvekili Özkaya, her alanda olduğu gibi bu konuyu da yakinen takip ettiğini dile getirerek, “Afyonkarahisar’da ve hatta o alanda ikamet eden hemşehrilerimiz şahittir, biz bu konuda hemşehrilerimizin yanındayız. Hemşehrilerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Afyonkarahisar’da 500 yıllık tarihi sapasağlam bir camiyi yıkarak yerine yaptıkları, Utku anıtı dışında bir eseri olmayanların bu konuya ne katkısı olur, ne de söz söyleme hakkı olur. Buradaki ihalenin ertelenmesini, yeniden bedellerin hesaplanması konusunu Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızın da olduğu ilgili genel müdürler ve kurum yetkilileri yapılan toplantıda biz dile getirdik. Ve bu konuda hemşehrilerimizin hakkını AK Parti yetkilileri olarak biz müdafaa ettik.  Bu alanda iddia edilen her türlü bilgi yalandır. Kentsel dönüşüm sonrasında daha önceden burada yeri olmayan kişilerin buradan yer sahibi olması asla söz konusu olmadığı gibi bizim de böyle bir şeye göz yummamız mümkün değildir. Bu konuda başta belediyemiz ve bizlerin yakın takibindedir. Afyonkarahisar, CHP’nin kendi gerçeklerinden saklanmak, içeride yaşadıkları taciz skandallarını, ayrılmaları gizlemek amacıyla gündem aracı değildir. Buna müsaade etmeyiz” dedi.