Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı teşkilat bayramlaşması İl Başkanı Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Özaydın Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve ilçe başkanlarının katılımları ile sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek, dijital ortamda video konferans üzerinden gerçekleşti. Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, teşkilat mensupları ve belediye başkanları toplantıya video konferans yolu ile katıldı. 

Kalan ilçe kongreleri Eylül ayında yapılacak

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “Salgın dolayısıyla ertelediğimiz kongrelerimizi inşallah Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Eylül ayı içerisinde tamamlamayı, ardından il, daha sonra da büyük kongremizi yapmayı planlıyoruz. Yine Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Haziran ayı içerisinde bir gönül seferberliği başlattık. Afyonkarahisar’da teşkilatlarımızla birlikte inşallah gece gündüz demeden öncelikle telefonla, video konferans yoluyla teşkilatlar arasındaki iletişimimizi sağladık. Yine salgın sürecinde de alınan tedbirler kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla teşkilat mensuplarımızı hiç yalnız bırakmadık. Devletimiz ne büyük bir devlet ki hamdolsun bütün dünyaya bu süreçte örnek olduk. Sadece Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri ve hastalarımıza değil, yüzden fazla ülkedeki insanlara tıbbi malzeme desteği verdik. Yakın zamanda da dünyaya ve içimizdekilere rağmen Ayasofya’yı amacına uygun bir şekilde açtık. Ayasofya Fatih Sultan Mehmet’in vakfettiği şekilde açılmıştır. Bu da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmuştur” dedi. 

“2021’e 100 binden fazla üye ile gireceğiz”

“Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 2023 seçimlerine hazırlıklarımız devam ediyor” diyen Sezen şöyle konuştu; 2020 sonuna kadar 20 bin yeni üye hedefimiz var. Özellikle Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımıza ve üyelerimize gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah hedefimizi fazlasıyla yıl sonunda kadar gerçekleştirmiş olacağız. 2021 yılına 100 binden fazla üye ile girecek ve yolumuza devam edeceğiz. 

“Bu ziyaret bugüne kadar yapılmış en verimli ziyaretti”

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban da, “Adalet ve hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde ilimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu sene gerçekten çok ciddi bir şekilde araç-gereç alımıyla sahada şimdiye kadar olduğundan daha fazla bir şekilde kendimizi gösterdik. Özellikle köylerimizde ve beldelerimizde azami şekilde hizmet ediyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sene yeni bir şey daha başlattık. Hepiniz biliyorsunuz belki de Türkiye’de özel idarelerde olmayan ‘Belediyelerle ortak iş birliği protokolü’ imzaladık. Protokol çerçevesinde onlara yardımcı olmak, onların da kalan işlerini görmek adına Çay’dan başladığımız Emirdağ ve İscehisar ile devam ettiğimiz çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Bunu neden yaptık; Belediyelerde olsun, İl Özel idaresinde olsun bir takım teknik elemanların faaliyet olsa da olmasa da giderlerini karşılamak zorundasınız. Örneğin bizim 2019 yılında yaklaşık yaptığımız sıcak asfalt 60 bin ton ama o ekip yani finişer, plent ve silindir operatörü gibi çalışan ekipler senenin sadece 4 ayı çalışıyor. Diğer 8 ayı da iş olmadığı için çalıştırılamıyor. Biz bu vesileyle belediyelerin işlerini yaparak personelimiz ile katma değer sağlayarak faydalı çalışmalara imza atıyoruz. Bu sene, sahip olduğumuz araç ve gereçlerle tarla ve yayla yollarımızda ki düzenlemeleri ve çalışmaları yapıyoruz. Değerli İl Başkanımızın koordinesinde üç milletvekilimizin tamamı, İl Belediye Başkanımız ile birlikte hem Çevre ve Şehircilik hem de Gençlik Spor Bakanımızı ziyaret ettik. Burada İl Başkanımızın da gayretleriyle ilimize önemli hizmetler kazandırıldı. Bu ziyaret benim bugüne kadar bildiğim ziyaretler arasında en verimli ziyaretti. 

Türkiye sağlık konusunda dünyada zirvededir”

Son konuşmayı ise milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, “Ben inanıyorum ki bu salgın sonrasında yeni bir dünya düzeni kurulacak ve bu dünya düzeninde Türkiye çok iyi bir noktada yerini alacaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ferasetinde dünyada önemli bir noktaya geleceğiz. Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlülüğü sayesinde Şehir hastaneleri kuruldu. Sadece hastaneler değil bütün sağlık tesisleri en ileri noktaya geldi ve bu noktada Türkiye dünyada sağlık konusunda zirvede bir ülkedir” dedi. 

“Teşkilatımızı tebrik ederim”

AK Parti’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu hatırlatan Eroğlu konuşmasını, “Gerçekten büyük mücadeleler verdik. Bu yüzden ben teşkilatımızı tebrik ederim. Bugüne kadar Partimize hizmet etmiş olan ve ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet dilerim, mücadeleye devam eden dava arkadaşlarımıza da sağlıklı sıhhatli bir şekilde hayırlı uzun ömürler dilerim. 2023 seçimlerine inşallah gümbür gümbür gelecek ve yine her dönem olduğu gibi en iyi bir sonuçla kazanacağız. Ankara’da bir şey yapılacağı zaman biz teşkilat olarak hep birlikte ziyaret ediyoruz. Bu bir güçtür bunun karşılığı da yatırım demektir. Dolayısıyla buradan istediklerimizin de fazlasını aldık. Burada birlik ve beraberlik çok önemlidir. Çevre Şehircilik Bakanımızdan taleplerimizi aldık. Gençlik ve Spor Bakanımızdan da hakeza öyle. Afyonkarahisar büyüyecek ve daha da gelişmiş bir il olacaktır” ifadeleri ile noktaladı. 

Konuşmaların ardından yapılan teşkilat bayramlaşma programı sona erdi.