İşte Ak Parti’nin Emirdağ İlçe Başkanı İsmail Dişiçürük’ün Bolvadin’e verdiği yanıt:

HEMŞERİLERİMİZİN HAKLI TALEPLERİ OLUŞMUŞ

Değerli hemşehrilerimiz, son bir kaç gündür sosyal medyada ve Afyonkarahisar basınında yer alan,"Bolvadin ilçesine Acemi Birliği Geliyor” haberleri üzerine, içeriği araştırılmadan bazı hemşehrilerimizin haklı tepkileri oluşmuş, bizede bu konuda açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

YER SIKINTISINDAN DOLAYI BOLVADİN DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bu konunun esas olan şekli: Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı, Cezaevlerinde görev yapacak askeri personelin, pandemi koşullarından dolayı yer sıkıntısı oluşması ve Bolvadin'e yapılan cezaevinin yeni olmasından dolayı bir kısmının eğitimlerine burada devam edebilmesi için bu şekilde bir program öngörülmüş,ilk etapta 15-20 jandarma personeli, sonrasında toplamda 300 jandarma personeli yani Afyonkarahisar il genelinde cezaevlerinde görev yapacak.

ONAYLANMAMASINA RAĞMEN KARAR VERİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

 Bir Bölük Askerin, eğitimlerinin burada yapılmasına tam olarak onaylanmamasına rağmen karar verildiği iddia edilmiştir.Bu konuyu geçtiğimiz yıllarda Emirdağ'ımız bünyesinde olan Jandarma Er Eğitim Taburuyla ilişkilendirmek iyi niyetli bir yaklaşım olmamakla beraber, Hiçbir ilçeye yapılan hizmeti küçük görmediğimizinde bilinmesini isterim.

EMİRDAĞ’A YATIRIM KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Zira; Emirdağ Belediyesi, Gömü Belediyesi,Davulga Belediyesi baskanlarımız ve İl Genel Meclis üyelerimizin ve teşkilatımızın gayretli çalışmalarıyla, İl başkanımız başta olmak üzere, sayın valimiz, milletvekillerimiz ve kaymakamımızın destekleriyle Emirdağ'ımız genelinde, Onlarca yatırım ilçemize kazandırılmış ve kazandırılmaya da devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.