Anıtkaya Köyü’ndeki sorunların kamuoyuna yansıması ile birlikte siyasetçiler bu köye gözünü çevirdi. Köyde 1.5 yıldır çme suyu ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışması var. Bu çalışmaların bitirilememesi köy halkını oldukça rahatsız ediyor. Kışın çamur yazın tozdan geçilmeyen köyde şimdilerde patates üreticilerinin açtığı derin su kuyuları nedeniyle pınarlar ve köy çeşmeleride kurumuştu.

ÖNCE CHP, SONRA İYİ PARTİ GELDİ BUGÜNDE AK PARTİ… 

Bunların kamuoyuna duyurulmasından sonra önce CHP Milletvekili Burcu Köksal köye geldi. Köksal’ın ardından İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, bugünde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban Anıtkaya Köyü’ndeydi. 

KÖY HALKI TALEPLERİ İLETTİ

Köy halkı kendilerine bir an önce bu tozdan ve topraktan kurtulmak istediklerini iletti. Devamlı kazaların yaşandığı Afyon-Kütahya yolu üzerindeki Anıtkaya Köyü çıkışına bir kavşak talebi ise yinelendi. 

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİK

Ak Partili Ali Özkaya, twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Köy Muhtarımız ve vatandaşlarımızı Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanımız Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanımız Ziya Coşkun Karadeniz ve teşkilatımız ile birlikte ziyaret ettik. Köyümüz ile alakalı istişarelerde bulunduk.Köy içerisinde yapılacak çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgiler aldık. Vatandaşlarımız ile bir araya gelerek,  istek, öneri ve taleplerini dinledik.”