Artan akaryakıt fiyatları şoför esnafının belini büktü. Derlerini CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a anlatan İscehisar’da köy okullarının taşıma ihalesini olan şoför esnafı bu konuda dert yandı. 

6 TL İKEN İHALEYE GİRDİK

Bir esnaf şunları söyledi: “Biz sene başından beri beklemedeyiz. Bizim aracın mazotu, vergi masrafları bizi şaşırttı. Biz bu ihaleyi mazot 6 lirayken aldık. Bugün 25 lira oldu. 15 liraya kadar dayandık. Ama artık buramıza kadar geldi. Artık yapacak bir şeyimiz kalmadı.”

KONTAK KAPATIRSAK CEZASI VAR NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ

Bir başka şoför esnafı ise şunları söyledi: “İhaleyi aldığımızda 6.40’dı mazot. Bize verilen sözleşme kontak kapatırsan ceza veriyorlar. Bir gününe 3 gün kesiyorlar. Kapatmazsan biz zarardayız. Biz bu işin düzelmesini istiyoruz”

ÇOCUKLARIMA AYAKKABI ALAMADIM

Bir başka esnaf ise: “Bu mazot belasından kurtulmak için arabamız arıza yaptı. İneğimi saattım aracımı yaptırdım. İki tane çocuğum var üniversitede okuyor. Çocuğumun ayakkabısını mazottan dolayı erteliyorum. 4-5 in lira para kazanıyoruz, aldığımızı mazota veriyoruz. Bununla ev mi geçindirelim çocuk mu okutalım ne yapalım biz?” dedi.