CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Sandıklı’da hayvan pazarını ziyaret etti. Burada hayvan üreticileri konuşan Köksal’a vatandaşlar dert yandı. 

KÖYLER BOŞALDI

“Para kazanamıyoruz” diyen bir hayvan üreticisi şunları söyledi: Köylerde bir tane genç kalmadı. Nereye gidiyorsun diyoruz sigortalı işe diyor. Benim sigortam olsun karnım doysun diyor gidiyor. Kazansam karnım doysa ben buraya gelir miyim? Bize destek veriyoruz diyor. 2021’in desteğini 2022’ün sonunda veriyorlar. Bne 15 güne kadar gübre saçmazsam olmaz. Ben geçen sene 4 defa suladımda öyle ürünü kurtardım. Bu sene nereye, elektriğe basamayız bile. Eve 600 lira gelen fatura 1700 küsur lira geldi. 

BU BÖYLE GİTMEZ

Başka bir üretici ise şunları söyledi: “Hayvancılık bitme noktasında. Yem gübre fiyatları aldı başını gitti. Eskiden kazandığımızla şimdiki kazancımız örtüşmüyor. Eksiden gidiyor. Bildiğimiz bir şey var bu böyle gitmez gitmemeli. Biz öncede 500 lira kazandığımızda bu bizim ailemize yetiyordu. Şimdi yetmiyor. 500 lira kazansan bir hayvandan markete girsek 1000 TL harcıyoruz. Burada bir yanlışlık var.”

1 SAAT 10 DAKİKA MAZOT KUYRUĞUNDA BEKLİYORUZ

Başka bir üretici ise: “Biz bu işin içinden çıkamayız. Böyle bir maliyet olur mu? Geçen sene 80 liraydı yem şimdi 250 lira. Yemin maliyetine göre et artsaydı 120 lira olacaktı et. 70’li 80’li yıllarda Ecevit yıllarında kıyaslıyorlar, yine sıra var yine sıra var. Benim çocuğum 1 saat 10 dakika mazot kuyruğunda bekledi benim çocuğum.” 

Pazar ziyaretinde CHP Sandıklı İlçe Başkanı Raşit Güneş’de Köksal’a eşlik etti.