MHP’den 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan daha sonra 2018 yılında milletvekili aday adayı olan Engin Ayengin partisinden istifa ettiğini duyurdu. Mimar olan Ayengin, Cumhur İttifakı’nın doğru bir ittifak olmadığını belirttiğini bunu her yerde söylediğini dile getirdi ve artık iktidarın halkın sırtında bir yük olduğunu kaydetti. Ayengin, istifasını şöyle duyurdu:

BU İTTİFAK YANLIŞ DEDİM

15 Temmuz sonrası oluşan fiili durumun sonucunda, kurulan Cumhur ittifakını onaylamasam da izlemeye ve takip etmeye başladım. Milletvekilliği aday adaylığı döneminde bütün teşkilatlarda bu ittifakın yanlış olduğu beyan ettim. Bu ittifakın kurulması aşamalarında beraber mücadele ettiğimiz dava arkadaşlarım, başka parti çatısı altında mücadele etmeye başladılar ve bana yapılan daveti , hâlâ MHP çatısı altında doğruları söyleyen ve gösteren ülkücülerin olması gerektiğini düşündüğüm için nazikçe ret etmiştim.

İKTİDARIN MEMLEKETE VERECEĞİ BİR ŞEY KALMADI

Oluşan ittifakın sonucunda memleketin geldiği durum ortadır. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, iktidara,MHP hesap soran mı, yoksa icraa noktasında olmadan, halka hesap veren mi olacak diye sormuştum. Sonuç ortadadır. Her yerde yaşanan çöküntünün ortağı olan, halk nezdinde meşrutiyetini kaybetmiş, hukuki meşrutiyeti devam eden bir iktidarın memlekete vereceği bir şey kalmamış hatta yük olmaya başlamıştır.

MHP’DEN DOĞRUYU SÖYLEYENLER İHRAÇ EDİLDİ

MHP, benim gibi doğruları söyleyen dava arkadaşlarımı bir bir ihraç etmiştir. Oluşan fiili durum sonucunda MHP çatısı altında mücadele imkanı kalmamıştır.Aile boyu mücadele ettiğimiz, Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etmiş bulunmaktayım.Gelinen tarih itibariyle, hangi partilerde siyaset yaptığımız önemli değildir, önemli olan kimin Atatürk'ün yolundan yürüdüğüdür.