Afyon haber Postası: CHP’li Yalçın Görgöz, Afyon Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Zafer Haftası’ndan, Corona virüsü ile mücadeleye kadar pek çok soruya yanıt veren Görgöz, özetle şunları söyledi: 

KILIÇDAROĞLU KOCATEPE’YE YÜRÜYECEKTİ

Zafer Haftasına aylar öncesinde hazırlanmıştık. Sayın Genel Başkanımızda gelecekti. Birlikte Kocatepe’ye bu sene birlikte çıkacaktık. Yaklaşan Zafer Haftası’na 10 gün kala tekrar ziyaret ettik. Pandemi nedeniyle artan vakalar nedeniyle kendisini riske atmak istemedik. Kendisinden özür dileyerek sıkıntıyı iletip bu durumu onayına sunduk ve bu durumu iptal ettik. 1 Haziran’dan sonra biraz umutlanmıştık. Türkiye genelinde geniş bir katılıp göstermiştik. Ama bu salgın maalesef bizim programımızı altüst etti. Biz genede Kocatepe’ye, 26 Ağustos günü çıktık. Mustafa Kemal’in yürüdüğü yoldan geçtik. 30 Ağustos’a hazırlandık. İyi bir katılımla fener alayı oluşturduk. Güzel bir katılım oldu. Hala geri dönüşü alıyoruz. Bu çalışmamıza merkez ilçe yönetimimiz ve ilçelerde ki yönetimimiz destek verdi. Pandemi gerçeklerini göz önüne alarak hijyen kurallarına uyarak bunu gerçekleştirdik. Başarılı bir çalışmaydı. 

AKP AFYON’DAN UMUDUNU KESMİŞ

Burada bizi üzen 26 Ağustos günü Afyon Belediye Başkanı bilboardlarda “Malazgirt’te buluşuyoruz” dediler. Malazgirt’i görmezden gelmiyoruz. Malazgirt büyük zaferin adıdır. Alparslan’ı sahipleniyoruz. Biz onlarız, onlar biz. Fakat Afyon’un kurtuluş gününde Malazgirt’i öne almaları üzüntü vericidir. Afyon’dan umudu kesmişler. Vekiller, belediye başkanı olmak üzere AKP Afyon’dan umudur kesmiştir.  Bu durum bunu gösteriyor. 

SADECE BOLVADİN’DE BİR GÜNDE 5 KİŞİ ÖLDÜ

Salgınla ilgili yapılan açıklamalar üzüntü verici. Turkuvaz tabloya bakarsak çok umut verici görünüyor. Sadece dün Bolvadin’de önceki gün 5 vatandaşımızı kaybettik. Bu bilgi bize ilçe başkanlarımızdan geliyor. Onlarda araştırıyor. Vefat edenin yakınına soruyor. Neden öldü diyor, salgından öldü diyorlar. Varsayımlar üzerine açıklama yapmak istemiyorum. Küçük yerlerde insanlar birbirini tanıyor. Bunlara bakarak Afyon’da ki vaka sayısı Türkiye’de açıklanan vaka sayısından belkide fazladır. Neden fazladır? Devlet Hastanesi başta olmak üzere hepsi tamamen dolmuştur. Yoğun bakımlarda yatak yok. Bu Türkiye’de böyle. Salgın süreci dünyada olduğu gibi ülkemizin başında bela. Biz bunu akılcı yollarla defedebiliriz. Ülkemizin bu süreçten çıkması amacıyla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. 

HATİCE ÖZKAL HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR

AKP’nin kendi içindeki tartışmalar hiç bir zaman girmeyiz. Gündem olduğu için takip ediyoruz. Mevcut il başkanının ve vekillerin tepkileri üzüntü verici. Kendileri gibi düşünmeyenlere nasıl yaklaşıyorlarsa Hatice Hanım’a da öyle yaklaşıyorlar. Ben böyle görüyorum. Üslupları çok çirkin. Hoş değil. 

İKTİDAR YOLUNDA ZAMAN DARALIYOR

CHP’nin iktidar yolunda zaman daralıyor. Basında rahat bir nefes alacak. 90’a yakın tutuklu basın çalışanlarımız rahat nefes alacak. Çok şey bnu ülkede düzelecek. Merak etmeyin. Hırsızlıkların  musluklarını keseceğiz ve bu ülkenin birden bire düzeldiğini göreceksiniz. 

Editör: TE Bilişim