AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olağan basın toplantısı İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Yasin İsmet Gökgöz, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz’in katılımları ile gerçekleşti. 

SAĞLIK BAKANLIĞI AFYON’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ LİSTESİNİ İSTEDİ

“Sağlık Bakanlığı aşılama takvimini planladı” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, aşının şu an depolarda hazır olduğunu belirterek aşılamanın yılın ilk haftası yapılacağını işaret etti. İlimizde de sağlık çalışanlarının listesi bakanlık tarafından istendi, buna göre bir aşılama programı yapılacak. Bununla birlikte toplumla yoğun olarak temas eden kamu çalışanları (huzurevlerinde, belediyelerde çalışan kişiler) kronik hastalar ve sırasıyla vatandaşlara aşı yapılacak. Bu aşı tamamen ücretsiz olacak. Birleri bunun ücretsiz olduğunu bile bile “ücretsiz olsun” diye önerge verip, önergenin de reddedilmesi muhalefetin kendini öne çıkarma çabasından başka bir şey değildir. Yeni mutasyon konusunda da Bilim Kurulu üyelerinin açıklamalarına göre daha fazla ölüme yol açmadığı ve aşıların bağışıklık cevabını olumsuz etkilemediği ifade ediliyor. Uzmanlar aşılardan sonra mutasyonun normal olduğunu ifade ediyor. Tabi buradan maske, mesafe ve temizlik uyarısını bir kez daha hatırlatalım.

BÜTÇE ÜZERİNEN CHP’Lİ KÖKSAL’A GÖNDERME

TBMM’de bütçe görüşmeleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi bütçesinin 280 milyon 793 bin TL, AFSÜ’nün bütçesinin ise 189 milyon 994 bin TL olarak kabul edilmesine değinen Uluçay, “Hayırlı olsun inşallah. İki üniversitemize ayrılan bu bütçeler ihtiyaç olan yatırımların taleplerini fazlasıyla karşılıyor. Kamuoyunda üniversitelerimizde bütçe sıkıntısı varmış ya da bütçeleri kısıtlıymış izlenimi yaratmaya çalışan muhalefetin malum vekiline, geçtiğimiz günlerde Afyon Kocatepe Üniversitemize Ege bölgesindeki en büyük, alanında da Türkiye’de en donanımlı hastanesi olacak hayvan hastanesinin temellerini attığımızı hatırlatırız. Bu hastane tamamlandığında Türkiye’de en büyük hayvan hastanelerinden biri olacak. Yaklaşık 20 milyon civarında bir maliyete tamamlanacak olan hastane bölgeye hizmet verecek. CHP iktidarları döneminde insanlar gitmeye hastane bulamazken şimdi insanlarımız için dev şehir hastaneleri ve hayvanlarımız için de en donanımlı hastaneleri yapıyoruz. Üniversitelerimiz için “nicelik var ama nitelik yok sayılmıştır” diyen zihniyetin vekili bütçeyi beğenmeyip red vermesi de şovunu meşrulaştırmakla kalmamış, adeta tescillemiştir. Her iki üniversitemiz de ülke genelinde yatırım bütçeleri yüksek olan üniversitelerdir. Afyon Kocatepe Üniversitesi bütçe sıralamasında 126 üniversiteden 70. Sırada, AFSÜ ise 52. Sıradadır. Burada bütçe belirlemesi bölüm ve öğrenci sayısına göre yapılıyor. Muhalefetin malum vekili, ülkemizdeki sadece 10 üniversite üzerinden değil 126 üniversite üzerinden kıyaslama yapıp, öğrenci sayısı ve bölüm bakımından çok daha fazla olan üniversiteler ile Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni yan yana koysaydı şovunu herhalde meşrulaştıramazdı” ifadelerine yer verdi. 

GÜNEY KÖYÜ BELDE OLUYOR

Uluçay konuşmasında, “6 Aralık 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin tüzel kişilikleri kaldırılmıştı. Bu kapsamda Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney Beldesi de de köy statüsüne düşürülmüştü. Bunun üzerine Güney Beldesi, 231 nüfuslu Çalışlar Köyü ile birleşme kararı aldı. Ancak yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Güney Beldesi’nin statüsü köye dönüştürülerek belediye kapatılmıştı. Köy sakinleri ise karara yasal yollardan itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı. Bakanımız milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven'in İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeler, takip ve destekleri ile nüfusu 2079 olan Güney için Danıştay kararını uygulanacak olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Afyonkarahisar Valiliği Güney’in nüfusunun 2079 olduğuna dair yazı gönderdi. Buna göre Danıştay kararı uygulanarak tekrar tüzel kişilik süreci bu hafta itibariyle sağlanacak. Tüzel kişilik icra edildikten sonra konu Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirilecek. YSK da makul bir sürede en erken 2 ya da 3 aylık sürede seçim yapacak. Bu süreçte kayyum olarak Vali Yardımcılarımızdan biri beldeyi yönetecek. Ben süreci başından bu yana takip eden başta Bakanımız milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Ali Özkaya'ya ve İbrahim Yurdunuseven'e teşekkür ederim. ” dedi.

PARTİ İÇİ GÖREV DAĞILIMI TAMAM

Başkan Uluçay, “21 Kasım’da yaptığımız kongremizin ardından yürütme kurulumuzun belirlenmesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz basın toplantımıza hoş geldiniz. Partimizin görev dağılımız şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...