İGM Mart ayı toplantılarının bugün yapılan üçüncü oturumunda MHP Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk ve İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Yağcı arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Tartışmaya daha sonra CHP Meclis Üyesi İsmahan Nergiz’de dahil oldu. 

“24 ŞUBAT’TA MERAL AKŞENER TWİTTER HESABINDAN SÖYLEDİ”

Meclis Salonunda yapılan oturumda söz hakkı alan MHP Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk; “Maalesef Türkiye’de bazı siyasetçilerimiz ülkemizin dış siyasetine kendi tercihleri doğrultusunda yön verme isteklerini beyanatlarıyla ortaya koymuşlardır. Bu kadar NATO’nun sesi olmanın amacı nedir? 24 Şubat’ta Meral Akşener Twitter hesabından söyledi; Türkiye Rusya ile kurduğu asimetrik ilişkilerden sıyrılmalı. S-400’lerden acilen kurtulmalı. Akkuyu Nükleer Santralini derhal millileştirmeli. Kanal İstanbul Projesini derhal durdurmalıyız. Kimse kusura bakmasında bu talepleri Amerika kendi ağzından bize yapmıyor. Eğer Türkiye’yi ilgilendiren milli bir mesele varsa, fikri, zikri, ideolojisi, siyasi pozisyonu ne olursa olsun bütün insanımızın Türkiye’nin ve vatandaşlarımızın menfaati noktasında birlik olması gerekir” dedi.

“NE MİLLİYETÇİLİK, NE TÜRKÇÜLÜK HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”

Bunun üzerine İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Yağcı söz alarak; “Mecliste Afyon gündemi dışında bir şey konuşmayalım gibi bir karar çıkmıştı. Yalnız bugün gördüğümüz kadarıyla ülke gündemi dünya gündemi derken cümle aralarında muhalefet partilerine de bir gönderme yaparak her siyasi parti kendi görüşünü burada tekrar söylemeye başladı. Ne Milliyetçilik, ne Türkçülük hiçbir siyasi partinin tekelinde değildir. İYİ Parti’de bugüne kadar ortaya koyduğu misyonlarla, Türk Milliyetçiliğini önemseyen parti olduğunu ortaya koymuştur. Burada toplantı esnasında bir açıklama yapılacaksa, vatandaşın niye yağ kuyruklarına mahkum olduğundan, 5 gün üst üste gelen akaryakıt zamlarından, milletimizin fakirleşerek alım gücünün düşmesi vs. maddelerini birlikte konuşmak isteriz” dedi.

SİZ KONUŞURKEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KONUŞULUYOR

Tekrar söz hakkı doğduğunu belirten ve söz alan  MHP Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk; “Genel konular hakkında fikir beyan edilmeyeceği hususunda bir karar alınmadı. Biz şimdi burada eğer genel konularda konuşmayacaksak, o zaman hükümetin cevap vereceği sorularında burada sorulmaması lazım. Siz konuşurken İstanbul Sözleşmesi konuşuluyor, ben milli meseleler hakkında konuşunca mı rahatsız olunuyor? Üstelik ben kimseye iftira atmadım. Tarih ve kaynak vererek Sayın Genel Başkanların sözlerini söylüyorum. Eğer sizde gerçekten Türkçüyseniz, gerçekten Türk Milliyetçisiyseniz o dört maddeyi Türk Milliyetçisi asla söylemez ve kabul etmez. Türkiye egemenlik haklarını kimseye bağlayamaz” dedi. 

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ AYAKLAR ALTINA ALAN ERDOĞAN’LA ORTAK OLDUNUZ”

İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Yağcı tekrar söz alarak, “İşi böyle cümlelere bağlayarak gidilmez. Türk Milliyetçilerini ayaklar altına alan şu an için Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, bahsettiğiniz milliyetçiliği savunan genel başkanı ve parti birlikte bu konuyla ilgili bir geri adım atmadan, özür dilemeden beraber olabiliyorsa siz Türk Milliyetçiliğinin ne tarafını savunuyorsunuz diye sormak zorunda kalırım” dedi. 

SİZİN CÜRMÜNÜZ DAHA AĞIR

MHP Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk oralara girersek farklı olur diyerek, “Sizin cürmünüz daha ağır. ‘Gizli ortağınızı açık ortaya çıkaramadınız bizim sayemizde orda oturuyor’ diyen Fatma Kurtulan’a cevap veremediniz. Oralara girersek farklı olur” dedi.

AK PARTİ DOLMABAHÇE’DE SÖZLEŞME İMZALADI

İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Yağcı, “Gizli ortak dediğinizle Dolmabahçe’de beraber olduğunuz AK Parti oturup beraber sözleşme imzaladı” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZI DA OLAYA KATTINIZ” 
Tartışmaların alevlenmesinin ardından Meclis Başkanı Burhanettin Çoban araya girerek; “Ahmet Bey’in bugünkü konuşmasında 3 yıllık geleneğimize ayıkırı bir tutum yok. Aynı sözü İYİ Parti’ye de verdik CHP grubuna da her zaman için verdik. Ama en son Cumhurbaşkanımızı da olaya kattınız. Yani Türkiye’nin içerisinde bulunduğu son duruma baktığınız zaman gerçekten Türk Milliyetçiliği açısından bugün mü başımız dik? Bugün mü daha onurluyuz? Bugün mü dünya da daha ağırlıklıyız geçmişte mi öyleydik? Herhalde bunu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Sadece Türk dünyası değil, mazlum ne kadar millet varsa dini,inancı,kıtası ne olursa olsun hep Türkiye onların yanına koşmuştur. Zalimin karşısında daima mazlumun yanında olmuştur. Bugün Ukrayna’nın yanında olduğumuz gibi” dedi. >>Afyon Postası'nın Haberi.