İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; 

Sadece doğuştan görme engellilere değil, hayatlarının bir döneminde görme yetilerini kaybedenlere de dikkat çekmek ve göz sağlığında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılıyor.
 
Görme yeteneğinin kaybedilmesi yani körlük, doğuştan gelebildiği gibi çeşitli hastalıklar sonucu sonradan da ortaya çıkabiliyor. Dünyada 10 milyon kadar kişinin, çoğunlukla önlenebilir nedenler yüzünden görme yeteneğinden yoksun kaldığı sanılmaktadır.
 
Bu nedenle göz sağlığımızı korumak ve olası görme kaybının önüne geçmek için şunlara dikkat etmemiz gerekiyor:
 
• Televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakılmamalı,
• Uzun süren bilgisayar kullanımlarında gözler sık sık dinlendirilmeli,
• Görme yeteneğini güçlendiren A vitamini içeren besinler (havuç, yumurta, yeşil sebzeler) bol miktarda tüketilmeli,
• Göz hijyenine özen gösterilmeli,
• Kitap okurken göz ile kitap arasında en az 30 cm mesafe olmasına dikkat edilmeli,
• Çok az ya da fazla ışıkta okuma ve yazma yapılmamalı,
• Başkalarına ait gözlükler kullanılmamalı,
• Çocuklarda herhangi bir göz kayması veya görme bozukluğu şüphesi varsa en kısa sürede göz doktoruna başvurulmalı,
• İlerleyen yaşla birlikte göz sağlığında herhangi bir problem yaşanmaması için hayat boyu düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılmalı...  
 
Bunların yanında bulanık görme, göz ya da çevresinde kızarıklık, şişlik, ağrı, uzak veya yakını görememe, çift görme, gözün aşırı sulanması, batma, yanma, şaşılık ve göz renginde değişme gibi göz hastalıklarını hatırlatan belirtilerde doktora başvurmanızı önemle rica ediyoruz.
 
Devletimiz tüm imkânları ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya, onları hayatın içinde tutmaya çalışmaktadır. Bu aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur. Bizler de Beyaz Baston  Görme Engelliler Haftası sebebiyle yapılan etkinlikler kapsamında göz sağlığının öneminini vurguluyor, kamuoyunda farkındalık ve bir bilinç uyandırmaya çalışıyoruz.
 
Bu doğrultuda, sağlıklı bireyler de kendi sağlıklarını düşünmeli, bedenlerinde ve sağlıklarında oluşacak olası kalıcı hasarlardan kendilerini korumalı ve düzenli şekilde muayenelerini yaptırmalıdırlar.
Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızla birlikte görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyor; sadece bu hafta değil, her zaman yanlarında olduğumuzu yinelemek istiyoruz.