ParkHayat Hastanesi’nde yeni hizmete giren Tüp Bebek Merkezi kapılarını Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a açtı. Merkez hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Mesut Köse, bebek düşünen ailelere şunları söyledi: 
MUCİZEYE İNANIN
Tüp Bebek Tedavisi başarı beklenti oranlarına göre hastalarda defalarca uygulanbiliyor. Üst sınırlama mevcut değil. Biz bu tedavide bayan yaşını baz alıyoruz ve bu şekilde planlama yapıyoruz. Tüp Bebek tedavisi sihirli bir değnek değil. Keşke öyle bir şey olsada yüzde 100 herkesin sonucunu pozitif olarak verebilsek. Bir kaç defa bazı hastalarda uygulamak zorunda kalabiliyoruz. Hastalarımız yılmadan mucizelere inanarak bu tedavilerini iş işten geçmeden tedavilerine başlamalı. 
İDEAL YAŞ NE?
Bazı bayanlar kariyer planları nedeniyle bazıları farklı nedenlerle bebek sahibi olma yaşını geciktiriyor. Bizim önerimiz bayanlar için en iyi üreme yaşı 24-35 yaş aralığı. Hatta 33’den sonra yavaş yavaş yumurta kalitesi olumsuz etkileniyor. Bu kapsamda tüp bebek başarı oranı düşmeye başlıyor. Bu bahsettiğimiz uygun yaşlardaki bayanlar için başarı oranı dünya genelinde yüzde 30 ila yüzde 40 oranında. 35 yaş üzerine çıktığında bu oran gitgide azalıyor. İleri yaş bayanlarımızı fazla süre kaybetmeden ailelerini tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. 
BU İŞİN MANEVİ BOYUTU ÇOK FAZLA
Laboratuvar Sorumlusu Embriyolog Turabi Yılmaz ise şunları söyledi: “Bizlere görev düşüyor. Bu buraya girdiğimizde özel hayatımızı buranın dışında bırakırız. Aksi halde verim alamayız. Biz aynı özveriyle herkese eşit davranıyoruz. Bu işin manevi boyutu çok fazla. Bunun parayla olan bir karşılığı yok. Biz bu mesleği çok seviyoruz. Biz bu saatten sonra başka bir meslek yapamayız”