Dr. Emrah Şenbabaoğlu Gün FM’in konuğu oldu. Şenbabaoğlu programda tatil döneminde çocuk eğitimi konusunda bilgiler verdi.

“Hedefsiz tatil kriz doğurur” diyen Şenbabaoğlu, “Anne ailesini ziyaret etmek isterken, baba sessiz sakin bir yerlerde kafa dinlemek ister. Ama çocuklar için tatil uzak yerlere gitmek, birşeyler keşfetmek ve ailesiyle olağandışı zaman geçirmenin diğer yanıdır. Görüyoruz ki bu dönemde çoğu baba çocuklarının ders çalışmasını bekliyor ve çocuğun isteği tamamen farklı. O yüzden çoğu ailede yaz dönemi çileye dönüşüyor. Bu çileye bulaşmadan bir masa etrafında kimin ne istediğini, hedeflerini ve isteklerini belirleyerek adım atmak gerekmektedir” diye konuştu.

“4-7 yaş dönemi çok önemli”

Çocukluk döneminin en eğitici dönemi olan 4-7 yaş döneminin çok önemli olduğunu kaydeden Şenbabaoğlu, “Kabiliyetlerin keşfedildiği, bir başına birşeyleri yapma arzusu bu dönemde başlar. Yine bu dönemde davranışsal ve dil becerileri daha ön plana çıkmaktadır. Tatil döneminde de bu davranışlar maalesef darbe alabilir. Kaba, küfürlü sözler bu dönemde kazanılır ve devamlılığı bu dönemde gelir. Çocuklar birbirlerinden çok çabuk etkilenir. Başıboş sokağa çıkarmamaya dikkat etmeli, tanımadığı arkadaşlıklar kurmasından kaçındırmalıyız. Yine davranış bozukluklarının ana kaynağı televizyona olan bağımlılıktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Anne ve babalara yaz okulları, kamp ve tatil aktivitelerini araştırmalarını tavsiye eden Şenbabaoğlu, “Yaz aktiviteleri yeni insanları tanıma, yeni etkinlikler, yeni çevre, yeni dostluklar kısacası çocuklar için yenilerin bol olduğu durumlardır” diye konuştu.