Basın açıklaması ve iftar yemeğine MÜDAD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Murat İşitez, Başkan Yardımcısı Murat Bağ, Başkan Yardımcısı Yavuz Karakaya, Sosyal Medya Sorumlusu Cihan Duran ve dernek üyeleri yoğun bir katılım gösterdi.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI DERNEĞİMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

MÜDAD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Murat İşitez 14 Nisan Tıbbi Mümessiller Gününü vurgulayarak, meslektaşlarını MÜDAD derneğine üye olmaya davet etti. Murat İşitez; “Mümessil Dayanışma Derneğimiz (MÜDAD) 2014 yılında kurulmuştur ve ülkemizde ilk ve tek mümessil derneğidir. Tüm Türkiye'de 14 Nisan tarihi meslektaşlarımız tarafından "Tıbbı Mümessiller Günü" olarak kutlanmaktadır. Bizde bugün MÜDAD Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak meslektaşlarımız ve aileleri ile bu özel güne değer katmak için iftar yemeğinde Jura Hotel’de bir araya geldik. Derneğimizin amacı; yapıcı,uzun vadeli yaklaşımlarımızla,tüm mesleki haklara ve sorunlara sahip çıkan,sektörü oluşturan tüm kamu ve özel kurum,sivil toplum kuruluşu ve şirket paydaşlarımız ile iletişimde olan,tüm tıbbi mümessillerin desteğini her zaman arkasında hissedeceği, birlik ve dayanışma içinde olan bir dernek olmak. Bu vesile ile Türkiye genelinde 24.000 civarı kişiden oluşan tıbbi mümessil camiasının 14 Nisan mümessiller gününü kutlarız. Bir ve beraber olmanın verdiği güçle, çözülmeyecek engel olmadığını düşünüyor tüm meslektaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI BİR DERNEK OLACAĞIZ”

MÜDAD Afyonkarahisar Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Bağ ise konuşmasında tıbbi mümessillik mesleğinin vizyonunu anlatarak, meslek kodu konusuna dikkat çekti. Murat Bağ; “Derneğimizin vizyonu Tıbbi Mümessillik mesleğinin fonksiyonunu ve faydalarını topluma doğru anlatmak, yenilikçi akılcı ve ilkeli, etik değerlere bağlı ve sorumlu yaklaşımımızla ülkemizde sağlık sektörü ve meslektaşlarımız nezdinde güvenilir çözüm üreten ve danışılır bir sivil toplum kuruluşu olmak. Sağlık bakanlığı tarafından ‘Ürün Tanıtım Temsilcisi’ adını aldık. Bununla ilgili sınavlara girerek yeterlilik belgesi aldık. Bizim en büyük problemimiz tabi ki meslek koduyla alakalı. Bu meslek kodu bizim hepimizin geleceğini oluşturan kodlardan bir tanesi. Hala SGK’da bir meslek koduna sahip değiliz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.>>Afyon Postası'nın Haberi.