Kadın Doğum Uzmanı İsa Şükrü Öz, sezaryen doğumlardan sonra normal doğum yapmanın düzenli takiple olabileceğini söylüyor. İşte Dr. Öz’ün açıklamaları: 

DÜZENLİ TAKİP EDİYORUZ

Ülkemizde yeni bir kavram olan sezaryen sonrası normal doğumla (SSVD) bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getiren kadınların sayısı giderek artıyor. SSVD her anne adayı için tercih edilmese de uygun kişilerde ve gebelik sürecinin düzenli takibiyle sağlıklı doğum gerçekleştirilebiliyor.

ÇEKİNDİĞİMİZ ŞEY RAHİM YIRTILMASI KONUSU

Sezaryen sonrası normal doğumda en çok çekindiğimiz risk rahim yırtılması riskidir. Bu risk sezaryen sayısı arttıkça artar.

AFYON’A YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRMEK İSTİYORUM

İlimizde  sezaryen olan gebeler bir sonraki doğumlarında normal doğum isteselerde birçok hekim sezaryen sonrası normal doğumu desteklemediği için sezaryen olmak zorunda kalıyorlardı. 

Hatta iki sezaryen olan gebelerin normal doğum olma şansı yok gibi bir şeydi. Ben bu konuda şehrimize yeni bir anlayış getirmek istiyorum. Uygun olan anne adaylarını sezaryen sonrası suda doğuma teşvik ediyorum.

İKİ SEZAYEN SONRASI SUDA DOĞUM YAPTI

Bu hem hastanemiz hem şehrimiz için önemlidir. Hastamızda daha önce iki sezaryen geçirmişti. Bize suda doğum istediğini belirtti. Bizde destek olduk. Sonuçta anne ve bebek sağlıklı biz mutluyuz.

TAVSİYE EDİYORUM

3’ncü kez anne olan Şerife Kurulay, şunları söyledi: “Tüm bebek bekleyenlere tavsiye ediyorum. İki tane sezaryen doğumdan sonra bu doğumum normal oldu. İsa Bey’in sayesinde suda doğum yaptım. Ben denedim memnun kaldım. 3’ncü doğumumu normal olarak yaptım. Daha rahat bir hamilelik dönemi geçirdim. Çok riskliydi. “

>>Afyon Postası'nın Haberi.