Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında ilk %2’lik dilime giren bilim insanları yer alıyor.

Makale sayısı, h-indeksi, çok yazarlı yayınların hm-indeksi, atıf/makale oranı gibi bilimsel göstergeler ışığında yapılan hesaplamaların ardından, her bilim insanının çalışma alanı için “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu. 2020 yılına ait yayınların bu kriterlere göre sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı; kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise toplam 186 bin 177 bilim insanı değerlendirmeye alındı.

Türkiye’den 1.150 bilim insanın dâhil olduğu en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye, AFSÜ’den 2019’da olduğu gibi 2020’de de Biyoteknoloji alanında Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü girdi.

AFSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’nün 3’ü ulusal ve 134’ü SCI/SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayımlanmış toplam 137 bilimsel makalesine, 3.000’den fazla atıfta bulunulmuş olup h-faktörü 33’tür.