Afyonkarahisar’ın Susuz Kasabası’nda ikamet eden Çiğdem ve Oktay İbili, 3 yıl aranın ardından bir kez daha anne ve baba olmanın heyecanını yaşıyor. Çift, bundan 3 yıl önce tüp bebek tedavisi ile ilk çocuklarına kavuşmuştu. Sezaryen doğumla anne ve baba olan İbili çifti önceki gün özel bir hastanede ikiz evlatlarını normal doğumla kucaklarına alarak bir kez daha anne ve baba olmanın mutluluğunu yaşadı. Eşine az rastlanır bu operasyona imzasını atan kişi ise Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsa Şükrü Öz oldu. Operasyon hakkında Afyon Postası’na konuşan Op.Dr. İsa Şükrü Öz, başarılı bir operasyona imza attıklarını dile getirdi. 

NORMAL DOĞUMDAN ÇOK MEMNUNUM

İkinci kez anne olmanın heyecanını yaşayan Çiğdem İbili, duygularını şu sözlerle anlattı, “Baştan sona kadar normal doğum istedim. Allah’ın izniyle ve doktorumuz İsa Bey’in ve hastane de çalışan hemşire ve personellerin sayesinde normal doğumda başarılı olduk. İkiz bebeklerimiz bir erkek ve bir kız olarak dünyaya geldi. Çok mutluyum kendimi çok iyi hissediyorum. İlk doğumumda sezaryen yönteminden sonra normal doğumdan çok memnunum. Sağlıklı bir yöntem olduğunu gördüm. Her şeyde bir azim gerekiyor. Öncelikle azim. Herkese tavsiye ederim” dedi.

İLK ÇOCUĞUMUZ SEZARYENLE DÜNYAYA GELMİŞTİ

Baba Oktay İbili ise mutluluğunu şu sözlerle ifade etti; “Tabi ki işin asıl zorluğunu çeken eşim. Ben de ona destekçi olmaya çalıştım. Bizim için tercihimizi İsa Bey’den yana yapmamız daha iyi oldu. İlk çocuğumuz sezaryen olmuştu. İkincisi normal doğum yöntemiyle oldu. Bu süreçte doktorumuzdan çok memnunduk. Tarif edilemez duygular içerisindeyim. Çok mutluyuz anlatılamaz duygular içerisindeyim.”

BİRLİKTE BAŞARDIK VE MUTLULUĞUMUZ PAHA BİÇİLEMEZ

Op. Dr. İsa Şükrü Öz, şunları söyledi: “Çiğdem Hanım ilk gebeliğinde sezaryen doğum yöntemiyle çocuğunu dünyaya getirmiş. Çocuğumuz 18 Mart’ta 3 yaşına girecek. Çiğdem Hanım ilk hastanemize geldiğinde normal doğumu çok istediğini, ilk doğumunda da normal doğumu çok istediğini ama normal doğum olmadığını bize belirtti. Kendisinin ikiz gebe olduğunu söyledikten sonra da normal doğurabileceğini söyledik. Kendisi inanamadı. Daha sonrasında kendisi de çok gayret etti. Beraber inandık ve planlı bir şekilde normal doğumunu gerçekleştirdik.

TÜP BEBEKLERİ GENELDE NORMAL DOĞURTMAZLAR

Önemli olan şu; bir kere tüp bebekleri bir çok hastanede normal doğurtmazlar. Tüp bebekler toplumda kıymetli bebek olarak geçiyor. Kimse tüp bebek yönteminde normal doğum riskini almak istemez. Zaten yoğun uğraş sonucunda bu noktaya geldikleri için. İkinci olarak kimse ikiz tüp bebekleri de normal doğurtma taraftarı değil. Bunun çeşitli sebepleri var. Hukuki sebeplerden veya başka sebeplerden dolayı daha çok defansif tıbba yöneliyor insanlar. Üstüne üstlük bir de daha önceden sezaryen sonrası ikiz tüp bebeklerin normal doğması bu hiç görünen bir şey değil. Çiğdem Hanım bize çok istediğini ve bu tecrübeyi tatmak istediğini söyledi. Biz de kendisine inandık. Eşi de bize çok destekçi oldu. Her zaman her söylediğimizi harfiyen yerine getirdiler. Doğum esnasında bile kendisi ‘Hocam hiçbir şeyim yok. Başaracağım biliyorum’ dedi. Ve sonunda da başardık. Şu mutluluk gerçekten paha biçilemez diye düşünüyorum. Bu işin yüzde 50’si hekimse, yüzde 50’si hastadır. Çiğdem Hanım’ın bu pozitif enerjisi ve başarabileceğine olan inancı bize geçmeseydi belki biz de birazcık geri kalabilirdik. Bu gerçekten karşılıklı bir ekip işi gibi oldu ve gerçekten biz de çok mutluyuz” diyerek kendisini ifade etti. >>Afyon Postası'nın Özel Haberi.