Operasyonu gerçekleştiren Özel PARKHAYAT Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Seydi Özgül: “Ayşedudu hanım bize başvurduğunda nefes darlığı, bayılma ve yorgunluk şikâyetlerinin olduğunu belirtti. Yapılan ekokardiyografisi ve tetkikleri sonucunda Atrial Septal Defekt (ASD) tanısı konuldu. Ayrıca muayene esnasında akciğer tansiyonunun yüksekliğini de tespit ettik. Endoskopik ekokardiyografi cihazıyla (TEE) yaptığımız muayene sonrasında 2,6 cm’ye yakın kapatılması çok zor bir kalp deliği tespit ettik. Perkutan ASD Kapatma Yöntemi'yle kalbindeki deliği kapanması planlandı. Hastaya yapılan gerekli bilgilendirmelerin ardından kapalı yöntem ile Atrial Septal Defekt operasyonu gerçekleştirildi. Başarılı geçen işlemin sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatılarak sağlığına kavuştu.” dedi.          

Kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Seydi Özgül, " Hastamızın kalp deliğinin Perkutan ASD Kapatma Yöntemi'yle kapatılması sonrasında yapılan ekokardiyografi kontrolünde akciğer tansiyonunun da düzeldiğini gördük. Açık ameliyat gerektirmeden yapılan bu işlem sonrasında hasta kısa sürede günlük hayatına dönerek eskisine göre daha konforlu yaşamını sürdürmeye başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Tanı ve tedavi sürecini anlatan Ayşedudu E.  “Son dönemlerde günlük işlerimi yaparken daha çok yorulup, nefes darlığımın artması ve ani bayılmam olması üzerine hastaneye başvurdum. Dr. Ali Seydi ÖZGÜL’ün muayenesi sonucunda kalbimde delik olduğu ve kapatılması gerektiği söylendi. Gerekli muayene, tahlil ve tetkiklerim yapıldıktan sonra operasyonum gerçekleşti. Şimdi şikâyetlerimden özellikle devamlı yorgunluk ve nefes darlığından tamamen kurtuldum. Yapılan işlemi başarıyla gerçekleştiren başta hekimim Dr. Ali Seydi Özgül olmak üzere tüm PARKHAYAT çalışanlarına teşekkür ederim Allah hepsinden razı olsun. ” dedi.