AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, kurucu dekan Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu’nun ayrılmasından sonra vekâleten yürüttüğü Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevini AFSÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’ye devretti.Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil ve Genel Sekreterimiz Kutay Erşen hazır bulundu.

DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNE GİRDİ

Eczacılık fakültesinin yeni dekanı Prof. Dr. Sarıkürkcü’ye görevinde başarılar dileyen Rektör Okumuş, “Cengiz Hocamız alanındaki çalışmalarıyla Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine biyoteknoloji alanında iki yıl üst üste girmiş bir bilim adamıdır. Mesleki ve akademik tecrübesiyle eczacılık fakültemizi çok iyi bir noktaya taşıyacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

BAYRAĞI DAHA YÜKSEYE TAŞIYACAĞIM

Prof. Dr. Sarıkürkcü de akademik kadrosuyla ve öğrencilerine sunduğu cazip akademik koşullarla yeni kurulan eczacılık fakülteleri arasında önemli bir konuma yükselen AFSÜ Eczacılık Fakültesinde, devraldığı bayrağı daha yüksek bir konuma taşımak için fakülte mensuplarıyla birlikte çalışacaklarını söyledi.

Devir teslim programı, Rektör Okumuş’un Prof. Dr. Sarıkürkcü’ye çiçek ve şilt takdimi ile sona erdi.

Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü Kimdir?

1970 Afyonkarahisar doğumlu Cengiz Sarıkürkcü, lisans öğrenimini 1993-1997 arasında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini sırasıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ve Celal Bayar Üniversitelerinde tamamlayan Sarıkürkcü, 2013’te Doçent unvanı aldı. 1999’dan itibaren farklı üniversitelerde çeşitli akademik pozisyonlarda görev yapan Sarıkurkcü, 2019’dan bu yana AFSÜ Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölümünde çalışmaktadır ve 2020’de Profesör olmuştur.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin ve makrofungusların fitokimyasal içerikleri ve biyolojik aktiviteleri üzerine yayınlanmış 140’ın üzerinde bilimsel makalesi bulunan Sarıkürkcü, uluslararası sıralama kuruluşu AD Scientific Index’in, Google Scholar açık profillerine göre yayımladığı 212 ülke ve 14.110 üniversitedeki 712.000 akademisyenden oluşan AD Scientific Index- 2022 “Turkey Top 10.000 Scientists” listesine göre, Türkiye adresli üniversite ve kurumlardaki en çok atıf alan ve en yüksek h-index’ine sahip ilk 1.000 akademisyen arasında yer almaktadır. Sarıkürkcü evli ve iki çocuk babasıdır.