İl Başkanlığı bünyesinde her ay farklı konularda bir araya gelinen ve toplumun çeşitli kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen Politika Kurulu Toplantısı’nda söz alan sektör temsilcileri ‘’Çalışanlarının asgari ücrete inşallah zam gelmez çünkü zam gelirse kaşıkla verilenin kepçeyle kendilerinden alınacağını düşünerek endişe duyduklarını’’ ifade ettiler.

Raporda ayrıca;

‘’Dövizin kontrolsüz bir şekilde yükselmesi sonucu ithal ürünlerin fiyatlarının katlanarak vatandaşa yansıtıldığı bundan dolayı da vatandaşın alım gücünün düştüğü belirtildi.

Türk lirasının tekrar değer kazanması için üretime dönük fabrikaların yeniden kurulması gerektiği, yerli üretimin desteklenmesi dolayısıyla istihdamın da arttırılması zaruri bir çıkış yolu haline geldiği belirtildi.

Özellikle Afyonkarahisar’da KOSGEB desteği alan işletmelerin bir kısmının bu desteği üretime dönüştürmediği ve bu desteklerin amacına ulaşmadığı gözlemlendi.

Tarımda ise Afyonkarahisar’da çiftçilerin şu anda mazot, gübre ve tohum maliyetlerinden dolayı elinin kolunun bağlandığı, ürettiği ürünün getirisinin üreticiyi tatmin etmediği, tarıma olan desteğin yeterli olmadığı ifade edildi.

Tarım Kanunun 21. Maddesine göre tarımsal desteğe bütçeden ayrılacak kaynağın GSYİH’nin %1’inden az olamayacağı belirlenmesine rağmen tarımsal desteklerin bütçe raporlarına göre 2006’dan bu yana GSYH’nin %1’ine hiç ulaşmaması sorunun temelini oluşturmaktadır.’’

Toplantı sonucunda katılımcıların belirttiği sorunlar ve çözüm yolları tespit edilerek bir metne bağlandı. Toplantıda ifade edilen konuların takipçisi olunacağı belirtildi.