Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kültür sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar’da Jazz ve Klasik Müzik Festivali öncesi Avrupa’nın en çok izlenen tv kanallarından olan Euronews ve Habertürk’ün konuğu oldu.

“PANDEMİYE RAĞMEN JAZZ VE KLASİK MÜZİK FESTİVALİNİ YAPACAĞIZ”

Pandemi günlerine rağmen, Jazz ve Klasik Müzik Festivalini yapacak olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrimizin kültür ve sanat alanında gelişmesi adına büyük çaba sarf ediyoruz. Yıllardır şehrimizde düzenlen ve geleneksel hali gelen Jazz ve Klasik Müzik Festivali Afyonkarahisar için olmazsa olmaz… Kovid -19’a  rağmen şehir olarak tam kadro olarak destek veriyoruz. Bu tür kültür faaliyetleri gerçekleştirmezsek Afyonkarahisar olarak nasıl yenilenebiliriz?  Belediye olarak her zaman yanlarındayız” dedi.  
 

“GASTRONOMİ ALANINDA BAŞARILI BİR KONUMA GELDİK”

Anadolu’da ilk defa Caz ve Müzik Festivali’nin 20 yıl önce Afyonkarahisar’ımızda başladığını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  
Tüm birikimi ve hayallerin doğduğu şehir Afyon’a aktarmayı amaç edinmiş müzik adamı Hüseyin Başkadem’in bu sanat aşkından dolayı tebriklerimi iletiyorum” dedi.
Gastronomi alanında Afyonkarahisar’ın dünyada 36, Türkiye’de 3’ncü şehir olduğunu ifade eden Başkan Zeybek, “ Geçen yıl Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girerek  Dünya’da 36’ıncı Türkiye’de 3’üncü şehir olarak önemli ve başarılı bir konuma geldik. Gastronomi şehri olarak UNESCO’nun biz  verdiği  taahhütlerden birçoğunu yerine getirdik. Gastronomi Evi yani Benlioğlu Konağı’mızı faaliyete geçiriyoruz. Şehrimizde yurt dışından gelen yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşlarımıza aşçılık eğitimi vereceğiz. Gastronomi Müzesi’nin çalışmalarına başlayacağız. Uluslararası Gastronomi Kongresi için birçok ülkeden misafirlerimizi şehrimizde ağırlayarak, çalıştay yapmayı planlıyoruz. Geleneksel yemek kültürümüzü dijital dünya ile buluşturarak, geleneksel mutfak kültürümüzü Dünya’mızın dört bir yanına yaymayı planlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir başarı daha elde ettik. Gastronomi alanında yine UNESCO tarafından Afyonkarahisar’ımız 2020 yılında “Öğrenen Şehirler Küresel Ağı”na girme adını hem Türkiye’de hem de Dünya’da adımızı duyurduk. ” dedi.  
“SPOR TURİZMİNDE DE ADIMIZI DUYURUYORUZ”

Spor Turizminden de bahseden Başkan Zeybek, “Son yıllarda şehrimizin isminin birçok platformlarda duyurulması ile birlikte Caz ve Klasik Müzik Festivalinin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şehrimizin sosyal medyada sorgularken, artık kültür sanat ve spor turizmi öne çıkıyor. Afyonkarahisar’ımız Türkiye’de değil Dünya’da da parlayan bir yıldız olduğunu görüyoruz. Şehir olarak Kültürel ve sanatsal faaliyetlere ve etkinliklere büyük bir önem veriyoruz.   Aynı zamanda Dünya’da adımızı duyurduğumuz bir etkinlik daha var. Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Gençler Şampiyonası, Dünya Kadınlar Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası’nda yüzlerce sporcu şampiyonluk mücadelesi verdiği şampiyonasına son güne kadar yapmış olduğumuz hazırlıklara rağmen Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) ile yapılan görüşmeler sonucunda salgın nedeniyle iptal ettiler.

FIM’in yarışmayı iptal etmelerinin sebebi binlerce sporseverlerin bir alan üzerinde birbirleriyle yakın temas olması.  Şehrimiz Spor turizminde de son yıllarda adını duyurmuştur.  Hükümetimizin desteği ile Afyonkarahisar’ımızda modern Spor Kompleksi ile hem ülkemizde hemde Avrupa’daki takımlar özellikle Arap futbol takımları şehrimizi tercih ediyorlar. Bu yıl 80 futbol takımını ilimizde ağırladık. Tercih etmelerinin sebebi ise Afyonkarahisar’ın havası iklim şartları, otellerimizin son derece modern olması ve termal sularımızın olmasıdır.
30 Bine yaklaşan yatak sayısıyla termal otellerimizle 5 yıldız hizmet veriyoruz. Hem dinlenme arınma hemde birçok hastaya sağlık turizmiyle şehrimizde ağırlıyoruz” dedi.