20 Mayıs’a kadar sürecek ve Büyük Taarruz ‘un anısına düzenlenen "Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivalini"n açılışı törenle yapıldı. Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’de düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde Belediyemizin de katkı sunduğu festivalin açılışına, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Vali Vekili Mehmet Keklik, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

“BÜYÜK TAARRUZA YAKIŞIR KUTLAMALAR YAPILACAK”

Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Büyük Taarruzun başlangıç noktasında böylesi anlamlı bir etkinliğin yapılmasının büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Büyük Taarruzun 100. Yılı dolayısıyla Valimiz Gökmen Çiçek ile yıl içinde 100 etkinlik yapmayı planladıklarını aktaran Başkanımız, bu sayıyı 130’a kadar çıkardıklarını ifade etti. Valimiz Gökmen Çiçek’le uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, şehrimizden ayrılmasının üzücü olduğunu söyleyen Zeybek, “Sevincimiz büyük bir şehre gitmesi, geleceğinin açık olması en büyük tesellimiz.  2022 yılında 130'a yakın etkinliği sizlerle, Afyon halkımızla buluşturarak Büyük Taarruza yakışır bir yıl kutlamak istiyoruz. Bu vesileyle kısa film festivalinin ilimiz de ilk defa yapılması büyük önem arz ediyor” dedi.

“AFYONKARAHİSAR ARTIK FESTİVALLER ŞEHRİ”

Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılış için belirlenen yerin Kocatepe olmasının isabetli bir karar olduğunu kaydederek; “Büyük Taarruz ‘un başladığı, 26 Ağustos’u 27 Ağustos'a bağlayan gecenin Şuhut’tan Kocatepe'den başlayıp Şuhut'ta ve daha sonra Sinanpaşa Ovasına ve devamında 9 Eylül'de düşmanın Yunan'ın denize döküldüğü noktaya kadar giden bir taarruz. Başkanımız sağolsun, bu yıl yapılacak 100 etkinlik sayısını daha da arttırarak 130’a çıkardı. Kocatepe bizim için de çok değerli ve önemli. Buranın yaklaşık 15 yıl önceki dönemini de hatırlıyorum çok kötü bir durumu vardı. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey buraya çok önemli katkılarda bulundu. Bakanlığı döneminde çok güzel bir hale getirdik. Burada şehitlerimizin de ilk filmi seyretmiş olması bizim için önemli. Emeği geçen başta Sayın Kültür Bakanımıza, Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza ile Valimiz Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Festivale 116 ülkeden 3055’e yakın filmin katıldığını dile getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven bu rakamla birlikte Afyonkarahisar'ın artık bir festivaller şehri olduğuna işaret etti. Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik ise festivale destek veren başta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek festivalin hayırlı olmasını temenni etti.

GEZİCİ TIR’DE KISA FİLM GÖSTERİSİ   

Protokol konuşmaları ardından Gezici Tır da film gösterimi yapıldı. Protokol üyeleri ve katılımcılar finale kalan milli mücadele konulu kısa filmi izledi. 116 ülkeden 3 binden fazla film başvurusunun yapıldığı festival kapsamında gezici tır ilçelerde de kahramanlık destanı konulu kısa filmleri vatandaşlarla buluşturacak. Açılış töreni hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.