Gazeteci Ömer Mazi’nin yayınlanan ‘14 Şubat’ ve ‘153. Sokak’ adlı 2 kitabından sonra son kitabı olan Son Kale Ben Atatürk Kadınıyım yayınlanarak ülke genelinde tüm kitap satış platformlarında yerini aldı. Bir dönemin iktidar kutsayıcı gazeteci Nazlı Ilıcak’ın çalkantılı hayat hikayesini İzmir işgalinden bu güne kadar olan Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeleri ve olayları anlatıyor. 

FÖTÜ’nün medya yapılanması kapsamında tutuklanıp uzun süre cezaevinde yattı. Cezaevinden kurtulmak için her mahkemede ağlayarak yaşını, torunlarını özlediğini, Cumhurbaşkanına Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Beni buradan kurtarın’ diye yalvaran mektubu, işe yaramayınca hayatı boyunca Atatürk’ü ağzına almamış birinin çıktığı son iki mahkemede Atatürk’ü sığınmasının şaşkınlık yaratmıştı. Kitabın adı mahkemedeki o ifade üzerine başladı. 

Gazeteci Ömer Mazi, “Hayatımızın son 50 yılının değişmez bir parçası olan, hangi kanalı açsak iktidarda kim varsa onu kutsayan gazeteci yazar Nazlı Ilıcak ve ailesi üzerinden Türkiye gerçeklerini okuyacaksınız. Her şey İzmir işgaliyle başlıyor ve günümüze kadar yaşanan olayların yer aldığı kitap 6 aylık bir sürede yazıldı. Şu anda yayınlanarak tüm kitap satış platformlarında yerini aldı” dedi. 

Kitap hakkında 

İktidar sevici gazeteci yazar Ayşe Nazlı Ilıcak’ın çarpıcı hayat hikayesinin yer aldığı Son Kale Ben Atatürk Kadınıyım kitabında Ilıcak’ın daldan dala nasıl konduğunu aktarmaya çalıştım. Bir gün Tansu Çillerci, sonrasında Mesut Yılmazcı, bir ara Süleyman Demirelci, sonra Necmettin Erbakancı, AK Partici, Gülen Cemaatini ve HDP’ye oy vermesini unutmamak lazım. Tansu Çiller’e çay servisi yapması, Mesut Yılmaz’a “Mesut Bey ben sizin yağdanlığınız olmak istiyorum” diyen, çalkantılı aile hayatı ve gazetecilik geçmişi tartışmalarla dolu bir isim olan Ayşe Nazlı Ilıcak’ın dedesi Dr. Feyzullah Efendiden başlayarak günümüze kadar olan yaşantısını bulacaksınız. Hayatı boyunca Atatürk ismini ağzına almamış biri üç yıldan fazla yattığı cezaevinden kurtulmak için her yolu deniyor. Ancak hiç birisi işe yaramayınca aklına Atatürk geliyor. 2 Ekim 2018’de mahkemede verdiği savunmada, “Amacı şeriata dayalı bir diktatörlük kurmak olan bir yapı bana ne menfaat sağlayabilir ki? Ben Atatürk kadınıyım. Bir şeriat devletini ben neden isteyeyim” demesi ile son kalenin Atatürk olduğunu hatırladı.

Ömer Mazi 

1970 yılında dünyaya geldi. 1987 ile 1993 yılları arası turizme sektöründe çalıştı. 1994 yılında çocukluk hayali olan gazeteciliğe başladı. 1996 ile 2009 yılları arası Sabah Gazetesi Antalya ofisinde muhabir ve köşe yazarı olarak çalış. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde haber ve yazıları yayınlandı. Çeşitli üniversite ve platformlarda konuşmacı olarak yer aldı. Birçok internet sitesi ve gazetede köşe yazıları yayınlandı. 1988 yılında Antalya’da yılın gazetecisi ödülü aldı. 1999’da yılın en iyi fotoğraf ödülü aldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi. Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği kurucusu ve dernek başkanı. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Mazi yazılarına hala devam ediyor. 

Kitapları 

14 Şubat- Haziran 2020  

153. Sokak – Ekim 2020 

Son Kale Ben Atatürk Kadınıyım 

Gizemli Şehirde Balayı - Çok yakında 

Kaybedenler Kulübü  - Çok yakında 

Gerçek Sırlar – Çok yakında