AFSAYAD’ın organize ettiği Afyonkarahisar Valiliği ile İl Özel İdaresi’nin desteklediği Borusan Quartet konseri önceki gün akşam Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Konsere yüzlerce müziksever katıldı. Gençlerin, kadınların, çocukların ilgi gösterdiği konser söyleşi havasında gerçekleşti.

300 YILLIK KEMANLA ÇALDILAR

Sanatçılar her parçanın hangi bölgeye ve ne tür bir hikayesinin olduğunu seyirci ile paylaştı.

Konserde kullanılan kemanların bazılarının 1700’lü yıllarda yapıldığı vurgulandı. 300 yıllık değerli enstrümanlarla müzik icra eden sanatçıların performansları büyük beğeni topladı. Özellikle merhum Asım Kocabıyık için hazırlanan Karahisar Kalesi türküsü salonda büyük alkış aldı.

AFYON SEYİRCİSİ BİR HARİKA

Konser sonrasında Borusan Quartet ekibinden Nilay Sancar, konserle ilgili şunları söyledi: “Çok keyifli bir konserdi. Güzel bir gün geçirdik. Bu güzel günün sonrasında böyle güzel bir konserde harika bir seyirci ile buluştuk. Coşkulu bir seyirci var burada. Çok ilgili çok güzel bir salonda güzel bir konser oldu. Afyonkarahisar gerçekten harika bir yer. Keyifli anılarla buradan. Ayrılıyoruz.

AFYON’U BAYA GELİŞMİŞ BULDUM

Esen Kıvrak ise şunları söyledi: “Benim çocukluğum Afyon’da geçti. Ben Afyon’u baya gelişmiş buldum. Yeşil alanı artmış bu yüzden çok mutlu oldum. Görmediğim epey yer gördüm. Buradaki harika organizasyon sayesinde bunlar oldu. Frigya bizi çok etkiledi. Yemekler için söylenecek bir şey yok. Böyle bir güzel salonda çok keyif aldık”

ASIM KOCABIYIK’TAN DOLAYI BİZDE AFYONLUYUZ

Sanatçı Efdal Altun, ise uzun yıllardır Borusan bünyesinde çalıştıklarını ifade ederek, “Biz çok mutlu olduk. Seyirciden çok güzel enerji aldık. Afyon’da ilk çalışımız. Bizim için çok değerli bir şehir bir çok anlamda. Borusan Holding’in kurucusu merhum Asım Kocabıyık buralı ve bizler çok uzun yıllardır bu çatı altındayız. Hepimiz bu açıdan Afyonlu sayılırız. Güzel bir repertuvar seçtik. Sanırım onlarda alkışlarıyla beğendiklerini gösterdi. Burası bir geçiş noktası ama böyle olmaması lazım. Burada birkaç gün mutlaka dolaşmak gerekiyor. Çok önemli yerler var. Frigya bölgesinde dolaştık. Olağanüstüydü. Gurme şehri olması başlı başına bir özellik. Turistler için güzel bir çekim merkezi olmuş. Burada yaşayanlar çok şanslı”

KONSERDE ENERJİ ÇOK YÜKSEKTİ

Çağ Erçağ ise, konserin çok güzel olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu: “Konser çok güzeldi. Harikaydı, enerjisi çok yüksekti. Seyirci muhteşemdi bence. Afyon çok enterasan bir yermiş. Ben böyle olduğunu bilmiyordum. Ayazini Köyü’ne gittik muhteşemdi taş evlere bayıldım. Afyon’da beni en çok bu köy etkiledi”

NEDEN BORUSAN?

AFSAYAD Başkanı Başak Nakilcioğlu’da konser hakkında konuşarak, ‘neden Borusan Quartet’ diye soranlara şöyle yanıt verdi: “Konser çok güzel geçti. Neden Borusan diye soruyorlar. Borusan, Afyon’un Tazlar Köyü’nden yola çıkıp dünya çapında iş yapan bir holding. 90’lı yıllarda da kültür sanat oluşumları meydana getiriyor. 50 yıldır da sanata destek veriyor. Zaferin 100. Yılını Afyon’da Borusan Quartet’ı davet etme fikri bizi çok heyecanlandırdı. Kendilerini davet ettik büyük bir incelikle bu davetimizi kabul ettiler. Borusan Sanat’a teşekkür ediyoruz.Çok güzel bir atmosfer oluştu. Konsere gelen tüm davetlilerimize çok teşekkür ediyoruz.

ONLAR OLMASA KONSER OLMAZDI, TEŞEKKÜRLER

Konser sonrası çok heyecanlandım. Çok duygulandım. Tam düşüncelerimi ifade edemedim. Buradan Afyonkarahisar Valiliği’ne İl Özel İdaresi’ne, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne, Cumhuriyet Sucukları’na ve en çokta İbrahim Okumuş Bey’e teşekkür ediyorum. Onların destekleri olmasa gerçekten bu konser çok zor gerçekleşirdi. Belki böyle güzel bir geceyi yaşamamış olabilirdik. Bize sunumda destek olan Aslı Canyakan hocamıza teşekkür ediyorum. Tekrar tekrar böyle güzel bir geceyi yaşattıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Konser sonrası konuşan pek çok müzik sever uzun zamandır Afyonkarahisar’da böyle kaliteli bir konser izlemediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ederek bu konserlerin devam etmesini istedi.