Albümde Nesimi’den Haydar Haydar, Aşık Veysel’den Kara Toprak ve Yunus Emre’den Gel Gör Beni isimli eserler yeni düzenlemeleriyle yer alıyor. Nesimi, Aşık Veysel ve Yunus Emre’nin beslendikleri kaynağın aynı olduğunu belirten müzisyen Aydın Baş albümünün ismini bu yüzden, ‘Üçgen’ olarak koyduğunu söyledi. 

Yıllardır birçok sanatçıya eşlik ettiğini söyleyen Aydın Baş, “Artık kendim için de bir şeyler yapmanın zamanı gelmişti. Müzikseverler albümüme 1 Nisan itibariyle dijital platformlardan ulaşabilirler. Ayrıca üç esere klip çektik. Klipler ülkemizin harikulade doğal manzaralarıyla süslü. Kliplerimi de 1 Nisan itibariyle video paylaşım kanalından izleyebilirler. Albümüme katkılarından dolayı Ebruli Muharrem ikilisi başta olmak üzere Rawaa Shaath, Mustafa Ersen, Eray Yılmaz ve Erdem Özkan’a çok teşekkür ederim. Amacım bu ölmeyen eserleri gelecek kuşaklara bırakabilmektir. Albümlerim Dörtgen, Beşgen ve Altıgen şeklinde kendi bestelerimle sürecek” şeklinde konuştu.

AYDIN BAŞ KİMDİR?

Aydın Baş 1987 Seydişehir doğumlu.

Sahne hayatına sahil bölgelerinde hem solistlik hem de enstrüman çalarak başladı. 

Birçok orkestrada joker eleman olarak farklı enstrümanlarla sahne hayatını sürdürdü.

İlk stüdyo çalışmasını 2002 yılında Türk Pop Müziğine yön veren isimlerden birisi olan

Ersay Üner ile birlikte yaptı.

Yaptığı müziğe çocukluğundan beri olan tutkusunu, farklı bakış açısını yansıtmak ve müziği daha iyi anlamak adına 2005 yılında Devlet Konservatuarı Klasik Batı Müziği bölümünü okuyan Aydın Baş piyano,armoni ve kompozisyon eğitimlerini Prof. Dr. Yusif Mirishli ile tamamladı. 

Bir yandan eğitim hayatına devam ederken birçok ünlü sanatçıya da sahnede eşlik etme fırsatı buldu.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2010 yılında BYDIN SOUND adında kendi

stüdyosu ile birçok farklı projeye (film-belgesel-popüler ve klasik müzik-reklam müzikleri

gibi) imza attı.

2014 yılında kendi projesi olan Şükür Allah’a isimli eseri ile Londra’da yaşayan

Funyk Arabesk tarzı ile müzik yapan Ebruli Muharrem ikilisi ile tanışıp yurt içi ve yurt dışında

müzik projelerinde birlikte çalıştılar.

18 yıldır çeşitli müzik tarzları ile birçok projede birçok isme eşlik eden Aydın Baş 2021 yılında kendi projesi olan ÜÇ-GEN adlı albümü ile müzik severler ile buluştu.

ÜÇ-GEN Albümü içerisinde yer alan ve herkesin aslında aşina olduğu Nesimi’den Haydar Haydar, Aşık Veysel’den Kara Toprak ve Yunus Emre’den Gel Gör Beni isimli eserleri kendi tarzı ve kendi yorumu ile yeni nesille buluşturdu.

Bu eşsiz üç eser Aydın Baş tarafından aranje edildi. Seslendirildikten sonra 3 ayrı klip olan

eserler kısa film tadında izleyicisi ile buluştu.

Aydın Baş müzik tutkusunun yanında doğada gezmek, mantar toplamak ve ahşap tasarım ile yakından ilgileniyor. 

Aydın Baş ÜÇ-GEN albümünden sonra devamında tamamen söz ve müziği kendisine ait olan yeni projeleri DÖRT-GEN, BEŞ-GEN, ALTI-GEN ve devamı ile müzik severlerle buluşturmayı planlıyor.