Afyon'da sosyokültürel etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda ‘Hayati İnanç’ ile söyleşi programı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol tam katılım sağladı. Eğitimci Yazar Hayati İnanç, mizahı anlatımı ile dilimiz ve divan edebiyatının güzelliklerini Afyonkarahisarlılarla paylaştı. İnsan hayatına dokunan sözleriyle tanıdığımız, divan edebiyatının yaşayan abidelerinden Hayati İnanç’a ilgi oldukça yoğundu.

HAYATİ İNANÇ’A BÜYÜK İLGİ

Söyleşisinde, Fatih Sultan Mehmet, Şeyh Galip, Yozgatlı Fenni, Necip Fazıl ve Nabi gibi birçok isimden gazel ve divanlardan en güzel beyitler okuyan ve Divan edebiyatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Edebiyatçı Hayati İnanç’ın yorumları izleyicilerden sık sık alkış aldı. 6 asır boyunca dünyada süper güç olan Osmanlı Devleti'nin başarılı devlet adamları, padişahlarından, büyük âlimlerden örnekler veren Av. Hayati İnanç, Sofu Baba Hazretleri'nin Hacı Bayram Veli Hazretleri'ni yetiştirdiğini, Hacı Bayram Veli'nin ise Akşemseddin Hazretleri'ni yetiştirdiğini malum Akşemseddin'in de İstanbul'u fetih eden Fatih Sultan Mehmet'i yetiştirdiğini anımsattı. Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok edebiyattan da söz eden İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu.

Günlük yaşantılardan da örnekler veren İnanç, "Bize lazım olan eğlence değil, neşedir. Eğlence ahmakça bir avunmadır ve sizler eğlenmiyorsunuz sadece içinizdekileri o an bastırıyorsunuz. Onu gürültülü bir şekilde örtmeye çalışıyorsunuz. Neşe ayrıca gönülden gönüle geçerek olur. Eğer ki bir gönül kurumuşsa, o gönülden bir iş çıkmaz." diyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Eğitimci Yazar Hayati İnanç’a çiçek takdiminde bulundu. Katılımcılara seslenen Zeybek, önemli isimleri şehrimizde ağırlamaya devam edeceklerini belirtti. Sosyal etkinlikleri arttırdıklarına dikkat çeken Zeybek, tüm katılımcılara ve Hayati İnanç’a teşekkürde bulundu. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.