Birbirinden renkli uçurtmaların gökyüzünde görsel şölen sunacağı şenlikte, uçurtması en güzel olan ve uçurtmayı en iyi uçuranlar çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.

BAŞVURU SÜRECİ

35. Uçurtma Şenliği için başvurular alınmaya başladı. Katılım sağlamak isteyenler Afyonkarahisar Belediyesi Hizmet Binası 2. Kat Basın Yayın Birimine başvuru yapabilecek. Başvurular 3 Haziran Cuma günü sona erecek. Uçurtma Şenliği 2 kategoride yapılacak. En güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma kategorisinde dereceye girenlere tablet, bisiklet ve kol saati hediye edilecek. Her iki kategoride 1.'ye bisiklet 2.'ye tablet, 3.'ye ise kol saati armağan edilecek. Şenlik kapsamında Kültür Sanat Akademisi Orkestrası sahne alacakken ayrıca halk oyunları gösterileri de düzenlenecek.

“GÖKYÜZÜNÜ BİRLİKTE RENKLENDİRELİM”

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan 35. Uçurtma Şenliği’yle ilgili açıklama şöyle:

“Afyonkarahisar Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak yapılan ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle ara verilen, çocukların ve büyüklerin büyük bir merakla beklediği 35. Uçurtma Şenliği bu yıl çok daha farklı eğlencelerle, oyunlara ve yarışmalara sahne olacaktır. Tüm halkımızı uçurtmaları ile birlikte 5 Haziran Pazar günü Zafer Kent Ormanına bekliyoruz” denildi.